Tjeckien var länge illa ute mot Tyskland i VM-kvartsfinalen.

Då skickade Dominik Kubalik på ett fräsande slagskott och avgjorde matchen.

– Han låter den stora kanonen tala, säger SVT-experten Staffan Kronwall.

Storfavoriten i matchen, Tjeckien, tog ledningen i den andra perioden.

HC Plzen-centern Jan Kovar, 29, fångade upp en felpassning vid egen blå, accelererade, gjorde bort en tysk försvarare med en läcker skottfint och tryckte in pucken vid det bortre krysset.

Mycket talade då för att Tjeckien skulle få en bekväm resa i kvarten – men med några få minuter på mittperioden kom bakslaget.

Ett misstag från målvakten Patrik Bartosak resulterade till slut i att Frank Mauer tryckte in ett kvitteringsmål för sitt Tyskland.

Dödade matchen

Den tredje perioden inleddes i en rasande fart och efter fyra minuter skickade Tjeckien-kaptenen Jakub Voracek, till vardags i Philadelphia Flyers, in det förlösande ledningsmålet.

Tyskland var vid ett flertal tillfällen nära att få in en kvittering, men Bartosak tog revansch på sig själv efter sin tabbe och stod för flera kvalificerade räddningar.

I stället lyckades Tjeckien utöka sin ledning genom Dominik Kubalik.

Forwarden klappade till med ett helt ostoppbart slagskott strax innanför blålinjen.

– Han låter den stora kanonen tala. Ett underbart skott, säger experten Staffan Kronwall i SVT.

Kanada väntar

3–1-målet stängde matchen helt och några minuter senare lyckades Tjeckien göra ett fjärde mål. Innan kvartsfinalen var över kom också 5–1 i tom bur.