Frölunda tog en ny seger inför storpublik.

Men tappade också en viktig spelare i Rhett Rakhshani.

Stjärnan utgick i den andra perioden.

Frölunda HC

Malmö Redhawks fick en pangstart på bortamötet i Scandinavium när Emil Sylvegård gjorde 1–0 redan efter en minut.

Det var ändå Frölunda som fick med sig en god känsla i pausen efter två mål inom tre minuters spel, också i början av perioden.

Lundqvist med tre poäng

Joel Lundqvist fick assistpoäng vid båda målen och klev själv fram och gjorde mål i den andra.

Efter ett tidigt powerplaymål av gästerna satte Lundqvist sitt tolfte mål för säsongen, också i powerplay, till 3–2.

Lundqvist har därmed gjort tre poäng i två matcher i rad.

Rakhshani fick utgå

Malmö kvitterade strax innan paus och det var inte den enda kallduschen för Frölunda i perioden.

Stjärnan Rhett Rakhshani, som missat två matcher på grund av sjukdom, var tillbaka bara för att tvingas utgå igen.

31-åringen utgick efter en crosschecking i ryggen och kom aldrig tillbaka in i matchen.

– Han klev av med en ljumske. Det var inget annat än det, säger Roger Rönnberg till GP.

Frölunda avgjorde matchen i den sista perioden gernom Nicklas Lasu. Segern var Göteborglagets tredje raka seger.