Två svenskmål i oväntade krossen

avPer Bjurman

Foto: Jeff Roberson / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Hattrick av Hinostroza.

BUFFALO. Arizona Coyotes spelar som om de hade ett uppdrag från högre makter.

I natt mosade de Anaheim med 6-1 – efter att hattrick av Vinnie Hinostroza – och stärkte därmed sina playoff-aktier ytterligare.

– Men vi får inte lyssna på alla som säger hur bra vi är bara för att vi vunnit några matcher. Då förlorar vi vår skärpa, inpräntar coachen Rick Tocchet.

Redan för ett par dygn sedan skakade Coyotes – de notoriska jumbo-kandidaterna – om NHL genom att för första gången på flera år häva sig över slutspelsstrecket i den västra konferensen.

Men de var tydligen inte nöjda med den lilla triumfen. Det framgick med all önskvärd tydlighet när de manglade Anaheim Ducks hemma i Gila River Arena i natt.

Prärievargarna spelade som besatta och vann till slut med 6-1.

Särskilt glödhet: Vinnie Hinostroza - som klubben trejdade till sig från Chicago förra sommaren. Han fullbordade ett hattrick inför den plötsligen hänryckta hemmafansen.

– Han har verkligen kommit upp på en ny nivå och sätter oerhörd press på motståndarnas backar hela tiden, säger coachen Rick Tocchet 

”Inget vi ens ska tänka på”

Även Oliver Ekman-Larsson gjorde mål och i slutsekunden såg Mario Kempe till att fastställa slutresultatet 6-1 i tom kasse.

Därmed börjar det bli verkligt skoj i öknen, för samtidigt förlorade Minnesota sin måste-match mot Dallas, så Yotes har nu tre poäng ner till klungan.

– Men det är inget vi ens ska tänka på, morrar coach Tocchet.

– Vi får inte lyssna på alla som kommer berätta för oss hur bra vi är bara för att vi vunnit några matcher och ligger där vi ligger. Då förlorar vi fokus och skärpa, det vet jag av egen erfarenhet. Det är livsfarligt.

Jakob Silfverberg stod för Anaheims tröstmål, efter förarbete av landsmannen Rickard Rakell.

▪▪▪

San Jose Sharks hade chansen att, som andra lag efter Tampa och första i väst, ”clincha” en slutspelsplats i natt, men nej – det blev det inget med.

De förlorade, något oväntat, hemmafajten mot Florida med 4-2 och får alltså vänta med att slå korkarna av champagne-flaskorna.

Melker Karlsson gjorde det ena av hemmamålen, framspelad av Tim Heed.

▪▪▪

Nashville har haft det lite trögt på slutet, men i Staples Center i natt gjorde de vad de skulle och slog LA Kings med 3-1.

Viktor Arvidsson prickade in fullträff nummer 29 för säsongen och kommer snart nå milstolpen 30 för andra gången under NHL-karriären. Calle Järnkrok hade en assist.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM