Uppdaterad 2019-11-23 | Publicerad 2019-11-22

Modos tunga höst i SDHL fortsätter.

Mot Djurgården kom lagets nionde raka förlust.

– Självklart är vi besvikna, säger Modos tränare Björn Edlund.

De två lagen kom till kvällens match med olika formkurvor: Modo med åtta raka förluster och Djurgården med tio vinster på de elva senaste matcherna.

I första perioden kom det mesta att handla om hemmalaget Djurgården men Klara Peslarova var stabil i Modos mål och matchen var länge en mållös historia.

Men sju minuter in i andra perioden rasslade det till i målprotokollet. Djurgården tog först ledningen genom Josefine Jakobsen efter en styrning.

Modo svarade direkt – Olivia Carlsson satte kvitteringspucken.

Det resultatet stod sig knappt en minut innan Jennifer Wakefield återigen gav Djurgården ledningen efter en snygg soloprestation.

SDHL:s formsvagaste lag

I tredje perioden gjorde Josefine Jakobsen sitt andra mål (3–1).

I slutminuten tog Modo ut sin målvakt i ett sista försök att komma igen. Det slutade med att Djurgårdens Sofie Lundin kunde sätta slutresultatet (4–1) i en tom kasse.

För Modo, som för tillfället är SDHL:s formsvagaste lag, blev detta den nionde raka förlusten. Trots det är både Göteborg och Leksand fortfarande under Modo i en något haltande tabell.

Efter matchen var det dubbla känslor hos Modos tränare Björn Edlund.

– Självklart är vi besvikna över att det blir en förlust, men jag tycker de sista två perioderna är ett fall framåt jämfört med förra helgen (1–5 mot Brynäs).

Edlund ger sedan sin syn på vad hans lag behöver göra för att bryta den negativa trenden:

– Vi har brutit ner allt i mindre fokusområden och kommer att jobba utifrån det. Gruppen är tight och redo att kriga för att hitta rätt spår.

I kvällens andra SDHL-match besegrade SDE Brynäs med 3–4. Matchen gick till förlängning där Kayleigh Hamers avgjorde för Stockholmslaget.