Bibic huvudskadad igen: ”Jag är okej”

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG: Precis tillbaka från en huvudskada.

Mot Frölunda tvingades Almen Bibic utgå igen, efter en ny smäll mot huvudet.

– Det var en säkerhetsåtgärd, jag och matchläkaren tog beslutet direkt, säger Linköpings fysioterapeut Sören Ivarsson. 

Det var den 11 oktober som Linköpings hårding Almen Bibic föll ihop medvetslös på isen efter en tackling på Timrås Patrik Blomberg.

Han fick åka ambulans till sjukhus för undersökningar, men var tillbaka i spel igen när Linköping mötte Djurgården får två omgångar sen.

Men mot Frölunda åkte han på en ny smäll, en riktig bröstvärmare från Frölundas Ryan Lasch fick Bibic att falla till isen. Han testade att spela ett kort byte till, men gick sen direkt ut i omklädningsrummet.

– Han ville bara känna sig för, men beslutet togs omedelbart efter smällen. Men han mår bra nu, säger klubbens fysioterapeut Sören Ivarsson.

Bibic själv stod i katakomberna och pratade i telefon, men ville inte prata med media.

Men du mår okej?

– Det var lite sådär i början, men nu mår jag okej. Men jag vill helst inte säga mer, jag är ledsen, det är inte för att vara otrevlig. 

Tacklingen ledde inte till några åtgärder från domarna och Ryan Lasch såg inga konstigheter med den. 

– Nej, det var en helt sjyst tackling.

Träffade din hjälm honom i huvudet?

– Det har jag faktiskt ingen aning om? Jag upptäckte i den andra perioden att Bibic inte spelade längre, det är svårt att hålla koll, så mycket tittar man inte på motståndarnas spelare. 

Har du pratat med Bibic efteråt?

– Nej, det var en sjyst tackling så det är svårt att säga något. Men självklart hoppas jag att han är okej. Han mår bra? Det var skönt att höra.

1 av 3 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM