Men nu är Linköpings slutspelsdröm definitivt död.

Det står klart efter 0–3 borta mot Örebro samtidigt som Växjö vann.

Linköping hade behövt vinna mot Örebro samtidigt som Växjö hade behövt tappa poäng mot Frölunda.

Så blev inte fallet.

Örebro tog ledningen redan efter fyra och en halv minut när Ryan Stoa stal pucken från LHC-försvaret bakom mål, serverade Sakari Salminen som kunde skjuta in 1–0.

Linköping hade sina kvitteringslägen men Dominik Furch var omutlig i afton. I stället kunde Aaron Irving utöka ledningen till 2–0 i powerplay i tredje perioden och Örebro vann till slut med 3–0.

Depp och jubel

Växjö vann samtidigt med 3–2 mot Frölunda. Därmed är Linköping tolv poäng bakom en plats i åttondelsfinalen med tre matcher kvar att spela.

Men Linköping kan i alla fall glädja sig åt att man undviker kval. Det står klart sedan Leksand förlorade mot Färjestad.

– Vi går för att vinna varje match, oavsett hur det går för lagen framför och bakom oss. Vi vill avsluta säsongen på ett bra sätt, säger LHC:s Jonas Holös i C More.