Ny kross för Tampa – Rangers bytte målvakt 2 (!) gånger

Hedman byggde vidare på succén i Globen

Publicerad 2019-11-15

På mindre än sju minuter hade Tampa tagit ledningen med 4–0 – och tvingat Rangers att byta målvakt.

Något man fick lov att göra på nytt efter att Tampas bombardemang hållit i sig hela matchen.

– Det handlar om att hålla det enkelt, innan vi låter vår skicklighet ta över, säger Tampabacken Kevin Shattenkirk efter matchen.

Luke Schenn, Alex Killorn, Nikita Kutjerov och Ondrej Palat såg tillsammans till att Aleksandr Georgijev fick lämna matchen innan den knappt hunnit börja.

In istället kom Henrik Lundqvist, men ej heller han hade mycket att säga till om inför Tampas bombardemang.

Även i den andra perioden fick Rangers se fyra puckar smita förbi mållinjen och inför den tredje byttes Lundqvist ut och Gerorgijev fick åter se sig mellan stolparna. Matchen slutade till sist 9–3 till Lightning.

– Vi var överväldigade redan från start och hela vägen till slutsignal, säger Rangers tränare David Quinn.

Het, hetare, Hedman

En svensk som hade en bättre kväll var Victor Hedman som byggde vidare på succén i Globen i helgen.

I natt spelade backstjärnan fram till tre mål och är nu uppe i en poäng per match.

Med 14 poäng (3+11) på 14 matcher är det bara en annan stjärnsvensk som har ett bättre poängsnitt såhär långt – Elias Pettersson.

För Buffalo fortsatte uppförsbacken efter Sverigebesöket för några dagar sedan.

Johan Larsson tvingade fram en övertidsperiod i nattens match mot Carolina, assisterad av Victor Olofsson, men där blev det till sist återigen en förlust med 4–5.

Det går fortsatt trögt för Vancouver.

Efter att vunnit senast föll man i natt mot Dallas med 2–4 och laget har svårt att knåpa ihop några längre segersviter.

Elias Pettersson noterades för en passningspoäng och är fortsatt poängbäste svensk i ligan medan Jacob Markström stoppade 25 av 29 puckar.