Hattrick av Porsberger mot Timrå

Publicerad 2019-10-04

Johan Porsberger

Jumbon AIK mot serieledande Timrå.

Då svarade Johan Porsberger för ett hattrick i första perioden när laget vann med 4–3.

– Så jävla skönt. Vi är så jävla värda det här, säger målvakten August Hedlund till C More.

AIK vann grundserien i hockeyallsvenskan förra året, men har inför den här säsongen tappat stora delar av fjolårets lagbygge.

Och det har inte börjat bra.

Det blev förlust med 1–6 hemma mot BIK Karlskoga senast, lagets femte förlust på de sex inledande matcherna.

– Vårt PP är bedrövligt och har varit så hela säsongen. Jag tror inte ens vi gjort mål i PP än, så det är under all jävla kritik, sa en rasande Johan Porsberger då.

Porsberger slog till

Men när serieledande Timrå gästade under fredagskvällen fick AIK en drömstart.

Allra mest imponerade nyförvärvet från Leksand, Johan Porsberger.

Norrbottningen inledde målskyttet redan efter en dryg minut. Jens Lööke kvitterade, på pass från poängligaledaren Jonathan Dahlén, innan Carl Wassenius åter gav hemmalaget ledningen.

Två mål i samma powerplay

När Timrå sedan drog på sig en dubbelutvisning efter tolv minuter fick AIK ett gyllene läge att utöka ledningen.

Då fick Porsberger det att lossna rejält i spelformen.

Porsberger gjorde både 3–1 och 4–1 inom loppet av 1.05. Sam Marklund spelade fram till samtliga mål från 26-åringen.

Den andra perioden blev mållös, men i den tredje perioden närmade sig Timrå. Närmare än 4–3 kom dock inte gästerna och AIK kunde inkassera tre poäng.