Målkungen klar för spel – i SHL

avAndreas Käck

HOCKEY

Ansluter till succéklubben

Carl Persson, 23, lämnar Nashville Predators organisation.

Han är klar för spel – i Malmö.

– Vi är säkra på att han kommer att sätta dit puckarna, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

Sportbladet kunde redan i mitten av oktober avslöja att Persson var aktuell för en återkomst i Malmö. 23-åringen hade sedan tidigare skrivit på ett tvåårskontrakt med Skåneklubben, men han hade samtidigt kontrakt med NHL-klubben Nashville Predators och valde att inleda säsongen i deras organisation.

Där blev det dock inget spel i NHL, utan i ECHL-laget Atlanta Gladiators.

”Väldigt skönt”

Nu kommer beskedet att han återvänder till SHL.

– Det känns väldigt skönt att vara på plats, det här är det bästa beslutet för mig just nu. Jag gillar det sätt som Redhawks spelar på, med mycket fart. Om jag ska beskriva mig själv som spelare så är jag skridskostark ytter, som gillar att ha puck och att utnyttja mitt skott samt att skapa ytor för mina medspelare, säger Persson i ett pressmeddelande.

”Kommer spetsa och bredda”

Senast Persson spelade i SHL, säsongen 17/18, gjorde han 24 poäng (13+11) på 52 matcher för Karlskrona.

– Vi värvade ”Calle” redan i våras och ville naturligtvis haft honom på plats här redan från säsongstarten. Nu fick han prova på spel i Nordamerika och det blev inte riktigt som han hade tänkt sig - och vi är glada över att kunna få in honom i vårt trupp. Vi får in en spelare med bra storlek som både har bra fart och ett vasst skott. Han kommer både att spetsa och bredda vårt lag och på så sätt ökar också konkurrensen. Vi är säkra på att han kommer att sätta dit puckarna, det har han gjort i alla år, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Malmö ligger fyra i SHL-tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM