Domaren nätade – dömde sedan bort det egna målet

Uppdaterad 2022-05-25 | Publicerad 2022-05-24

Domarna dömde bort sitt eget mål mot Norge.

USA:s ledning stannade på 2–1 efter den dråpliga situationen framför den norska kassen.

USA ledde med 2–1 mot Norge i inledningen av den andra perioden och tryckte på för att utöka sin ledning.

Det lyckades till sist när Vinni Lettieri satte pucken från den vänstra tekningscirkeln.

Men Lettieri gjorde inte sitt mål på egen hand.

Kort innan amerikanen avlossade sitt skott hade en av huvuddomarna krockat med den norske backen Max Krogdahl.

Domaren gjorde mål

Domaren föll raklång på isen och via skridskon styrde han Vinni Lettieris skott. Pucken ändrade då riktning och gick i en båge över en chanslös Henrik Haukeland.

USA:s spelare firade men målet videogranskades. Efter en stund kom domarna fram till att de skulle döma bort ”sitt” mål eftersom pucken inte styrde på någon spelare på väg in i nätet.

USA kunde dock trösta sig med att Ben Meyers utökade ledningen till 3–1 några minuter senare och laget vann till sist med 4–2.