”Hur kan han få spela vidare…?”

Kritiken mot Jordan Boucher

avAndreas Käck, Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro krossade Brynäs, men eftersnacket handlade om Jordan Bouchers huvudtackling på Linus Öhlund.

– Oavsett vad, när en spelare ligger ner hjälplös blåser man av, säger Brynäs tränare Magnus Sundquist.

– Jag tycker att det var en ren tackling, säger Boucher själv.

Ett par minuter in i matchen mellan Örebro och Brynäs small det bakom gästernas målbur. Linus Öhlund fick en tryckare av Jordan Boucher och föll ihop i smärtor.

På reprisbilder syntes att Boucher lättade från isen när han satte in tacklingen, samt att den träffade mot huvudtrakten på Öhlund, som dessutom slog huvudet i isen i fallet.

”Lär bli avstängd”

Boucher klarade sig utan utvisning.

”Hur fasen kan Örebros Jordan Boucher få spela vidare??? Lär bli avstängd rätt många matcher, efter en sjukt ful och repektlös tackling på Brynäs Linus Ölund”, skriver C More-profilen Björn Oldéen på Twitter.

1 av 4 | Foto: C MORE

”Då blåser man av”

I Brynäs-lägret var det upprört.

– Fel kan alla göra, domare, tränare och spelare. Min poäng är att vi pratar om att stävja huvudtacklingar. Oavsett vad, när en spelare ligger ner hjälplös blåser man av. Det var millimeter från 2–0 också och då hade jag kokat, säger Brynäs tränare Magnus Sundquist.

Du är mer upprörd över att spelet inte blåstes av än själva tacklingen?

– Pucken är inte där, vi gör alla fel, men det är inte det. Det ska blåsas av när en spelare är så pass illa därhän. In med folk direkt för att hjälpa. De (domarna) trodde det var en benskada, men hellre blåsa av en gång för ofta för säkerhets skull än att spela vidare när en spelare är huvudskadad. Sedan är det ingen tackling vi vill se.

Hur är det med Öhlund?

– Han har mått bättre kan jag säga. Han har inget riktigt minne av situationen förrän han ”vaknade upp” lite grann när vår fysio leder ut honom.

– Jag har inte pratat med läkarna, han undersöks imorgon. Det är någonting åt huvudet, säger Sundquist.

Jordan Boucher? Han försvarar tacklingen.

– Jag tycker att det var en ren tackling. Jag höjde inte handen, jag träffade inte med armbågen, och jag träffade honom rakt i bröstet. Jag tror inte att han var beredd, men jag tycker att det var en schysst tackling. Det är en sådan tackling som kan göra ont, men ... Jag tror inte att jag skulle ha kunnat göra något annorlunda. Det var en ren tackling, och om jag hamnade i det läget igen skulle jag göra samma sak, säger han till Gefle Dagblad.

Kollapsade i tredje perioden

Örebro vann matchen med hela 6-1 efter att ha gjort tre mål på 90 sekunder i början av tredje perioden.

– Jag är otroligt besviken på att man inte är mer alert i starten av tredje. Det irriterar mig något gränslöst. Och jag har ingen förklaring till det heller.

Hur går ni vidare från det här?

– Vi ska ha revansch redan på lördag (mot HV71). Men det kan inte vara upp som en sol och ned som en pannkaka. Det ska vi reda ut, säger Magnus Sundquist.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM