Nashville kollapsade i slutminuterna

Los Angeles klubbrekord – 3 mål på 30 sek

Publicerad 2019-10-13

Nashville gjorde inte ett övertygande intryck borta mot Los Angeles.

Efter att ha krigat tillbaka en kvittering efter två oinspirerade perioder föll rovdjuren på nytt ihop i matchens slutminut – och släppte in 3 mål på 30 sekunder.

– Vi gör vår sämsta match för i år, säger en besviken Matt Duchene efter matchen.

Nashville inledde förvisso målskyttet i matchen när Mikael Granlund satte 1–0 med assist från bland annat Filip Forsberg, som nu har en fem matcher lång poängsvit.

Men därefter gick det utför.

Ofokuserat spel och ett oförlåtande Kings lade grunden för ett 1–4-underläge inför den tredje perioden.

Väl i tredje reste sig gästerna och krigade sig till en kvittering genom mål från Viktor Arvidsson, Matt Duchene, och Colton Sissions.

Men i matchens slutminut klappade Nashville ihop på nytt och släppte in 3 mål på 30 sekunder, de sista 2 i öppen bur.

"En väckarklocka"

Och Duchene var mindre nöjd med lagets insats efter matchen.

– Det är en väckarklocka för oss. Vi gör vår sämsta match för i år. I tredje visar vi vad vi är kapabla till men i de första två är vi matta. Ska man skjuta sig i foten ska man göra det i början på året och ta lärdom av det, säger Matt Duchene till The Athletic.

Mattias Ekholm och Calle Järnkrok noterades för varsin assist i matchen.

Elias Pettersson börjar hitta tillbaka till fjolårsformen.

I nattens möte med Philadelphia blev det en assist och en övertygande kasse i straffläggningen.

Annars var det Jacob Markström mellan Vancouvers stolpar som var hjälten för kvällen, med 29 av 31 puckar motade.

I Flyers drämde Oskar Lindblom till med sitt andra mål för säsongen.

I Chicago gjorde Robin Lehner sitt första NHL-framträdande i Blackhawks-tröjan.

Det slutade i en övertidsförlust där Lehner motade 30 av 33 puckar.

Boston tog deras fjärde seger på fem matcher när man besegrade New Jersey hemma med 3–0.

Joakim Nordström noterades för ett mål i matchen efter att ha forcerat in en puck framför mål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se