Effektivt och tajt Skellefteå bröt förlustsvit

Publicerad 2019-11-21

En tajt defensiv samt god effektivitet när målchanserna dyker upp är ett recept som gett många ishockeysegrar.

Skellefteå använde sig av just dessa ingredienser när laget bröt sin förlustsvit genom att bortabesegra Oskarshamn med 5–2.

Tre raka förluster, och en enda seger på de sju senaste matcherna, talade om att Skellefteå rest till östra Småland med en brinnande iver att spela in välbehövliga poäng på kontot. Oscar Möller, i powerplay, samt Andreas Wingerli gjorde varsitt tidigt mål.

När krutröken efter den första perioden lagt sig visade skottstatistiken 7–7, men Skellefteås effektivitet samt tajta försvarsspel gjorde att laget ledde matchen med 2–0.

Skellefteå jublar efter Oscar Möllers 1–0.

Oskarshamn fick energi

Oskarshamn var laget som behövde jaga och man fick närkontakt med sina gäster när Johannes Salmonsson styrde in reduceringspucken. Målet gav hemmalaget ökad energi och chanser till en kvittering skapades. Men i stället ökade Jonatan Berggren på bortalagets ledning med endast 43 sekunder kvar till den andra pausen.

Tungt för Oskarshamn, medan Skellefteå lämnade isen på lätta ben.

I matchens slutskede fick Oskarshamn möjlighet att spela powerplay och tränaren Håkan Åhlund tog time out. Resultatet kom när Markus Modigs reducerade till 2–3. I det läget hade hemmalaget nästan fem minuter på sig att skapa en spurt som möjligen kunde resultera i ett kvitteringsmål.

En utvisning i offensiv zon ödelade Oskarshamns kvitteringsjakt. Skellefteå avgjorde med två sena mål och kunde resa hem med en efterlängtad seger i bagaget.