Superkedjans nya show – varsitt mål

”Tänker osökt på bröderna Sedin”

Publicerad 2018-05-06

Tre Kronor tog andra raka segern i hockey-VM efter dramatiska slutsekunder mot Tjeckien.

Tacka ”superkedjan” för det.

– Det ser bra ut hittills, säger Mika Zibanejad om trions samarbete.

Förstakedjan med Rickard Rakell, Mika Zibanejad och Mattias Janmark gjorde varsitt mål när Sverige krossade Vitryssland i öppningsmatchen.

Efteråt hyllades de av experterna.

”De har alla förutsättningar att växa till en klassisk svensk VM-kedja”, skrev exempelvis Sportbladets krönikör Mats Wennerholm.

I söndagens match mot Tjeckien – det första stora testet för Tre Kronor – var det dags för en ny show.

Jämförs med Sedinarna

Fyra minuter och 49 sekunder in matchen satte Rakell 1-0, assisterad av Janmark – och två och en halv minut senare small det igen då Janmark gjorde mål efter förarbete av Rakell och Zibanejad.

Viasat-experten tillika förre Tre Kronor-spelaren Rickard Wallin var full av beundran för framförallt Janmarks och Rakells samarbete.

– De hittar varandra så bra. Jag tänker osökt på bröderna Sedin i sättet de släpper pucken till varandra, säger han.

”Yppersta världsklass”

Tjeckien reducerade till 2-1 genom Filip Hronek, men tidigt i den tredje perioden klev Tre Kronors superkedja fram igen. Rakell spelade fram Zibanejad som avslutade med en högklassig backhand i målvaktens högra kryss.

– Det där avslutet är av yppersta världsklass, säger Rickard Wallin.

Zibanejad själv till Sportbladet efteråt:

– Kul att kunna bidra. Det är därför vi är här. Jag vet inte om man kan förvänta sig ett mål från alla tre i varje match, men det är kul att vi har fått den här starten. Det ser bra ut hittills.

Matchen slutade 3–2 efter dramatiska slutsekunder där Tjeckien hade tagit ut målvakten.

– Men jag tycker vi reder ut det bra ändå, säger Zibanejad.

Tre Kronor ligger alltjämt tvåa i grupp A, bakom Ryssland som har bättre målskillnad.