Tre matchstraff när Pantern bortaslog Modo

Uppdaterad 2018-10-20 | Publicerad 2018-10-19

Modo mot Pantern blev en stökig historia.

I en match där domaren till slut utdömt tre matchstraff och totalt 101 utvisningsminuter drog Malmölaget längsta strået och vann sin tredje raka match.

Modo föll borta mot Vita Hästen senast och tappade serieledningen.

Och i dag kom också den första förlusten på hemmaplan.

Formstarka Pantern vann i Ö-vik med 4–1 i en ovanligt stökig match.

Redan i första perioden fick Oliver Larsen i Pantern sitta 2+2 för fighting och i andra perioden fick både Oscar Hedman och Valtteri Ilomäki duscha tidigt efter att ha gått en omgång i mittzon.

Lennström tvåmålsskytt

I slutet av mellanakten var det dags för nästa matchstraff. Nicklas Jadeland tacklade Modo-backen Victor Aronsson mot huvudet och fick 5+20 för checking to the head.

Totalt samlade lagen ihop 101 utvisningsminuter i matchen som Pantern avgjorde med ett ryck i slutperioden där Axel Blomqvist och Filip Lennström (2) ryckte från 1–1 till 4–1.

Inte ens efter matchen lugnade sig lagen som började gruffa på isen efter slutsignalen.

Modo hade chansen att gå upp i serieledning vid seger, den chansen tog i stället Oskarshamn som krossade Vita Hästen med 6–2 på bortaplan efter bland annat två gånger två mål av Joakim Hilding och Alex Hutchings.

I Umeå var det burop efter en period när formsvaga Björklöven låg under med 0–3 mot segerlösa Västervik. Men hemmalaget åt sig ikapp till 3–3 efter en uppryckning under matchens andra halva. Någon seger blev det dock inte. Darren Nowicki satte enda straffmålet för Västervik och därmed är Björklöven under negativt kvalstreck.