Västerås vann – efter dråpliga självmålet: ”Riktigt sjukt”

Publicerad 2019-11-03

Isac Skedung inledde målskyttet i Västerås seger mot Mora.

Med en rejäl gnutta tur.

– Det var riktigt sjukt, säger 22-åringen.

Matchen var knappt tio minuter gammal när Västerås forward Isac Skedung stoppade pucken bakom mål i Moras zon.

Sekunden senare var han plötsligt målskytt – efter ett olyckligt självmål av bortalaget.

– (skratt) Ja, det var riktigt sjukt, säger Isac Skedung.

”Mitt märkligaste mål”

Moras Adam Masuhr rensade pucken rakt på lagkamrater Viktor Amnér och pucken seglade in i eget i mål. Eftersom Skedung var siste VIK-spelare att röra pucken kunde han räkna in sitt tredje mål för säsongen.

Är det ditt märkligaste mål i karriären?

– Ja, absolut. Det är det verkligen.

1–0 ledningen efter den första perioden var dock välförtjänt efter 13–3 i skott till Västerås favör.

Formstarkt Västerås

Västerås gjorde ytterligare två mål i andra perioden och kunde till slut vinna 4–1. Lagets sjätte seger på de åtta senaste matcherna.

– Det känns bra. Vi är mycket stabilare över 60 minuter nu. I början var det 40 bra minuter, sedan många dippar. Nu känns det som att vi har hittat rätt, säger Isac Skedung.