Tjeckien och Slovakien möttes i ett fullsatt Royal Arena – och då klev en ovan målskytt fram.

Slovakernas kapten Andrej Sekera gjorde sitt första mål på 14 månader.

Tjeckien kunde dock vända och vinna matchen efter en dramatisk avslutning.

Hockey-VM i Köpenhamn och Herning har under premiärhelgen varit en publiksuccé.

När Tjeckien och Slovakien gick in i turneringen var Royal Arena i Köpenhamn fullsatt och badade i vitt, blått och rött.

Tjeckien, som anses vara den enda utmanaren till Ryssland och Sverige om gruppsegern, var favoriter att vinna premiären.

Men Slovakerna kommer inte att ge sig utan en fajt, och det visade de under lördagskvällen.

Ovan målskytt

Vid oavgjort 1–1 i början av andra perioden blev Tjeckiens Dimitrij Jaskin utvisad för boarding.

I efterföljande powerplay fick Slovakiens kapten Andrej Sekera pucken på blålinjen och prickskjöt in 2–1-målet bakom en skymd Pavel Francouz i tjeckernas mål.

Fullträffen var den första från Edmonton-backen Sekeras klubba sedan den 23 mars 2017, mot Colorado Avalanche i NHL. Backen – som har en årslön på omkring 48 miljoner kronor – fick den första halvan av årets säsong spolierad av en skada, men spelade sedan 38 matcher utan att göra mål.

Tjeckien dominerade stora delar av matchen och Sekeras mål såg ut att leda till seger. Men med bara nio sekunder kvar kvitterade Tjeckien genom den 19-årige talangen Martin Necas.

Otäck smäll

I förlängningen var just Necas väldigt nära att avgöra efter bara en minut i spel tre mot tre.

Han kom fri med målvakten, men snubblade till och for rakt in i sargen. Ett tag låg talangen orörlig på isen, men kunde som tur var resa sig och själv åka ut i båset.

Kort efter det avgjorde Tjeckien matchen genom St Louis-forwarden Dimitri Jaskin. I och med segern placerar sig tjeckerna på en fjärdeplats i gruppen bakom Ryssland, Sverige och Frankrike.