Det var Vancouvers segerrecept borta mot Columbus.

Jannik Hansen och bröderna Sedin gjorde tillsammans makalösa 11 (4+7) poäng!

Och comebackande Jacob Markström räddade 42 skott!

– Jag njöt av varje sekund, sa den svenske målvakten efter 5–3-segern.

Markström fick hyllningar efteråt.

John Tortorella, färsk coach i Columbus, muttrade och skakade på huvudet flera gånger under de galna 60 minuterna som utspelade sig i Nationwide Arena.

Det förstår man eftersom det var Tortorellas favoriter från förra säsongen som briljerade – för motståndarna. Det hetlevrade coachen var ansvarig för just Vancouver förra säsongen innan han fick sparken.

Hemmalaget Blue Jackets hade ledningen med både 1–0 och 3–2.

Men vid båda tillfällena var det kedjan Jannik Hansen, Daniel Sedin och Henrik Sedin som såg till att Canucks kom tillbaka och vände och vann:

1–1. Hansen sköt ett skott via målvakten Sergei Bobrovsky och i mål efter assist från Henrik och Daniel.

1–2. Daniel Sedin sköt över Bobrovskys plockhandske och i nät efter assist från Hansen.

3–3. Henrik från nära håll. En härlig backhandpassning från Hansen efter att Daniel dumpat in pucken i zon.

3–5. Henrik i tom kasse efter att Bobrovsky lämnat för en extra utespelare. Andraassisten till Daniel.

Stod i Brynäs

Förutom detta hade Jannik Hansen även en assist till Brandon Sutters matchavgörande 4–3 och dansken var därmed inne på alla mål framåt och inget bakåt (+5).

I Vancouvers mål stod Jacob Markström och han var strålande. Den förre Brynäs-målvakten räddade 42 av de 45 skottern som Columbus avlossade.

Markström har varit ljumskskadad och rehabiliterat sig i AHL-laget Utica, men blev uppkallad till Canucks på måndagen.

– Jag är glad att vara tillbaka i målet. Jag njöt av varje sekund. Det var en härlig seger för oss. Vi visade verkligen karaktär i den tredje perioden när vi låg under. Att komma tillbaka under ordinarie tid är stort, det är något som vi inte lyckats med tidigare under säsongen, sa Markström enligt nhl.com.

– Han gjorde några fantastiska räddningar och var en av anledningarna att vi var med i matchen efter 40 minuter, sa Jannik Hansen om Markström till Vancouver Sun.

En imponerande räddning blev han tvungen till efter sin egen tabbe. Men med klubbskaftet hindrade han trots öppet mål. (se klippet här, extern länk)

***

Även Minnesota vann en målrik match med just 5–3 hemma mot Winnipeg.

Thomas Vanek gjorde två av Wilds mål. Svenske backen Christian Folin assisterade till det första av dem som betydde 2–1. Bryan Little gjorde två av Jets tre mål.

***

Andreas Martinsen gjorde NHL-debut för Colorado Avalanche och är därmed den andra norrmannen som spelar i ligan denna säsong efter NY Rangers Mats Zuccarello.

Och 25-årige Martinsen var godkänd. Colorado vann bortamatchen med 4–0 och norrmannen spelade drygt tio minuter och hade två skott på mål.

Två av ”Avs” mål gjorde av Matt Duchene. Carl Söderberg hade två assist och lagkaptenen Gabriel Landeskog ett.