Boston-New York Rangers 1–0 e str (0–0, 0–0, 0–0, 0-0, 0-1)

Straffar: 1-0 Phil Kessel.

Skott: 19–26 (9–4, 5–10, 4–11,1-1).

Utvisningar, Boston: 6x 2 min . Rangers: 7 x 2 min.

Publik: - (i TD Banknorth Garden).

Målvakter, Boston: Manny Fernandez 100 %, istid 65.00 NY Rangers: Henrik Lundqvist 100 %, istid 65.00.

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid

Per-Johan Axelssson, f, Boston 0, 0, 0, 0, 0, 11.51

Matchen:

Manny Fernandez och Henke Lundqvist var matchens förgrundsfigurer. Båda målvakterna höll nollan efter full tid och förlängning. Först efter straffar kunde Boston och Phil Kessel få hål New York Ranges stjärnmålvakt Henrik Lundqvist.

Förlusten måste ha varit tung för Rangers som under den ordinarie speltiden var det bättre laget. Men en storspelande målvakt såg till att Bruins vann.

Montreal–Buffalo 4–2 (1–0, 1–2, 2–0)

Första perioden: 1–0 (02.34) Bryan Smolinski 1 (Roman Hamrlik, Mikhail Grabovski), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1–1 (04.12) Paul Gaustad 1 (Tim Connolly, Brian Campbell), spel 5 mot 4, 1–2 (04.21) Derek Roy 5 (Thomas Vanek), 2–2 (07.10) Kyle Chipchura 1 (–).

Tredje perioden: 3–2 (12.38) Roman Hamrlik (Mark Streit, Christopher Higgins), spel 5 mot 3, 4–2 (19.35) Christopher Higgins 2 (Roman Hamrlik), spel 5 mot 6.

Skott: 27–27 (12–7, 8–11, 7–9).

Utvisningar, Montreal: 7 x 2 min. Buffalo: 8 x 2 min.

Publik: 21 273 (i Bell Centre).

Målvakter, Montreal: Cristobal Huet 92,6%, istid 59.43 Buffalo: Ryan Miller 88,5%, istid 59.32

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 1, 2, +1, 20.47

Matchen: Montreal hade tur med studsarna i natt. Två av målen kom genom rena biljardliret:

1–0 av Bryan Smolinski, som spelade sin 999:e NHL-match, i början av den första perioden. Roman Hamrlik slog iväg ett slagskott som studsade via sargen bakom mål rakt på Smolinskis klubba som knappast kunde missa att göra mål

– Jag var på rätt ställe vid rätt tidpunkt, sa Smolinski med ett leende.

3–2 med drygt sju minuter kvar av matchen av Roman Hamrlik. Eller tja, Hamrlik gjorde knappast målet. Pucken studsade från sargen och via Buffalobacken Tony Lydmans ben och in i mål. Hamrlik stod närmast och fick målet i statistiken.

– Helt otroligt. Jag tycker att ligan ska kolla på trampolinerna som de installerat i den här hallen, sa Buffalos målvakt Ryan Miller bitttert.

4–2 kom i tom bur när Sabres tagit ut Miller.

NY Islanders–New Jersey 4–3 (0–1, 3–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (00.55) Zach Parise 2 (Dainius Zubrus).

Andra perioden: 1–1 (03.31) Josef Vasicek 3 (Miroslav Satan, Radek Martinek), 2–1 (05.35) Miroslav Satan 1 (Sean Bergenheim), 3–1 (12.03) Mike Comrie 5 (Bruno Gervais, Ruslan Fedotenko), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3–2 (02.22) Jay Pandolfo 3 (Sergei Brylin, Rod Pelley), 3–3 (12.11) Brian Gionta 2 (Paul Martin, Dainius Zubrus).

Förlängning: 4–3 (04.57) Bill Guerin 4 (–).

Skott: 36–28 (8–8, 16–7, 7–11).

Utvisningar, NY Islanders: 6 x 2 min. New Jersey: 4 x 2 min.

Publik: 14 092 (i Nassau Coliseum).

Målvakter, NY Islanders: Rick DiPietro 89,3%, istid 64.56 New Jersey: Kevin Weekes 88,9%, istid 64.56

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 0, 2, –2, 20.57

Matchen: Tufft och tätt i derbyt. Och matchen avgjordes med bara 3,7 sekunder kvar att spela av förlängningen.

Billl Guerin, som i förrgår gjorde hattrick mot Washington, spädde i natt på med ytterligare ett mål. Hans 4–3 gav en prestigevinst mot grannarna från New Jersey.

Guerin petade kliniskt enkelt in en lös puck förbi målvakten Kevin Weekes.

– Ingen idé att överarbeta. Det finns inte så mycket skönspel i ligan längre. Det gäller att sätta chansen när du får den, sa Bill Guerin.

Detta var New Jerseys fjärde förlust på de sex senaste matcherna. Och laget har en bortamatch kvar (NY Rangers på torsdag) innan den nio matcher långa bortaturnén är över. Detta på grund av att arenan I Newark har byggts om. Och förlusterna är spelarna förstås inte nöjda med.

– Vi fortsätter att gräva ned oss. Vi försökte komma från det i dag. Vi måste skärpa oss nu, tyckte Brian Gionta.

Tampa Bay–Atlanta 6–2 (2–1, 3–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (05.10) Vaclav Prospal 6 (Martin St. Louis, Paul Ranger), 1–1 (14.19) Ilya Kovalchuk 4 (Niclas Hävelid, Johan Hedberg), 2–1 (18.54) Chris Gratton 3 (Michel Ouellet).

Andra perioden: 3–1 (05.36) Vincent Lecavalier 4 (Shane O´Brien), 4–1 (18.04) Martin St. Louis 1 (Vaclav Prospal, Vincent Lecavalier), spel 5 mot 4, 5–1 (18.43) Mathieu Darche 1 (Chris Gratton, Paul Ranger).

Tredje perioden: 6–1 (07.16) Vaclav Prospal 7 (Brad Richards, Martin St. Louis), spel 5 mot 4, 6–2 (07.47) Brett Sterling 1 (Bryan Little).

Skott: 30–20 (17–2, 7–11, 6–7).

Utvisningar, Tampa Bay: 2 x 2 min. Atlanta: 5 x 2 min.

Publik: 19 420 (i St. Pete Times Forum).

Målvakter, Tampa Bay: Johan Holmqvist 90,0%, istid 59.53 Atlanta: Johan Hedberg 79,2%, istid 39.52 Ondrej Pavelec 83,3%, istid 17.53

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay – se ovan

Johan Hedberg, mv, Atlanta – se ovan

Niclas Hävelid, b, Atlanta, 0, 1, 0, 0, 0, 16.43

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, +1, 17.38

Matchen: Oj, vad tufft för svenske Johan Hedberg i Atlantas mål. Han kämpade heroiskt i den första perioden, men tvingades släppa in två puckar.

Men Atlanta hade tur som kom undan med bara 1–2 till periodpausen – hemmalaget vann nämligen skotten med 17–2 och pressen mot Hedberg var konstant.

– Det kändes som en storm där ute på isen. Tyvärr gav vi dom ett billigt mål i slutet av perioden till 2–1, beklagade sig ända Atlantas coach och general manager Don Wadell.

I andra perioden fortsatte Tampas offensiv mot Hedbergs mål. Och då kom också utdelningen. Laget fick från 2–1 till 5–1. Efter det sista målet gav Johan Hedberg upp och ersattes av Ondrej Pavelec.

– Vi tog ut ”Moose” för att torka lite, sa Wadell.

Tampas målvakt Johan Holmqvist hade en betydligt lugnare kväll och får godkänt för insatsen. Han klarade exakt 90 procent av skotten.

Bäst på isen: 32-årige tjecken Vaclav Prospal som noterades för två mål och en assist.

Toronto–Chicago 4–6 (2–1, 1–0, 1–5)

Första perioden: 0–1 (04.13) Jason Williams 3 (Jonathan Toews, Patrick Kane), spel 5 mot 4, 1–1 (07.43) Mats Sundin 4 (–), spel 4 mot 5, 2–1 (17.08) Tomas Kaberle 3 (Jason Blake).

Andra perioden: 3–1 (13.23) Mats Sundin 5 (Jason Blake).

Tredje perioden: 3–2 (01.04) Andrei Zyuzin 1 (Patrick Kane, Jason Williams), spel 5 mot 4, 3–3 (01.34) Duncan Keith 1 (Brent Sopel, Sergei Samsonov), 3–4 (07.15) Robert Lang 5 (Jason Williams, Jim Vandermeer), 3–5 (11.47) Patrick Sharp 3 (Brent Sopel), spel 5 mot 4, 4–5 (17.05) Chad Kilger 3 (Darcy Tucker), 4–6 (19.35) Tuomo Ruutu 3 (Robert Lang, Jason Williams), spel 5 mot 5 i tom bur.

Skott: 32–39 (10–11, 10–12, 12–16).

Utvisningar, Toronto: 7 x 2 min, 1 x 5 min. Chicago: 1 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 19 314 (i Air Canada Center).

Målvakter, Toronto: Andrew Raycroft 86,8%, istid 59.35 Chicago: Patrick Lalime 87,5%, istid 60.00

Mats Sundin, f, Toronto 2, 0, 3, 0, +3, 18.37

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 3, 0, –1, 16.40

Matchen: Vilket ras för Mats Sundins Toronto. Efter två perioden såg segern ut att vara i hamn – ledning med 3–1 efter två Sundin-mål.

Men i den tredje föll allt samman. Chicago, med ungdomarna Patrick Kane och Jonathan Toews, susade förbi tröga Toronto-backar. Och med det lyfte hela Black Hawks lag.

1–3 blev till 6–4. Visserligen gjorde inte superduon Toews/Kane mer än tre assistpoäng, men deras framfart bidrog desto mer.

– Deras vilja är så enorm. Dom är fantastiska spelare, men framför allt och viktigare är att vilja lyfter hela vårt lag, sa Chicagos coach Denis Savard.

Det var Chicagos första match utanför USA den här säsongen.

– Härligt att komma till Kanada och spela. Jag hade dagens datum inskrivet i almanackan. Det var verkligen något jag hade sett fram emot, sa Jonathan Toews som ursprungligen är från Winnipeg i just Kanada.

För Sundins lag var det åter en märkligt svag defensiv. Frågan är om inte Tobias Enström snart får chansen i Maple Leafs lag. Sundins enda tröst var de två målen. Han är nu uppe på 528 NHL-mål – fem efter Frank Mahovlic som ligger 27:a på alla tiders målliga i NHL.

Ottawa–Florida 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)

Andra perioden: 1–0 (02.09) Mike Fisher 2 (Chris Neil, Anton Volchenkov), 2–0 (03.11) Shean Donovan 1 (Christoph Schubert, Brian McGrattan), 2–1 (05.29) Richard Zednik 2 (–), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3–1 (02.44) Christoph Schubert 1 (Andrej Meszaros, Randy Robitaille), spel 5 mot 4, 4–1 (11.01) Daniel Alfredsson 6 (Andrej Meszaros).

Skott: 47–32 (13–8, 20–12, 14–12).

Utvisningar, Ottawa: 5 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Florida: 7 x 2 min.

Publik: 19 904 (i Scotiabank Place).

Målvakter, Ottawa: Ray Emery 96,9%, istid 59.49 Florida: Tomas Vokoun 91,5%, istid 59.51

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 1, 0, 7, 0, +1, 24.20

Matchen: Ottawa hade en efterlängtad comback i natt. Målvakten Ray Emery spelade säsongens första match. Och det gick strålande.

Emery räddade 31 skott när ligans bästa lag fortsätter att rycka i toppen.

– Jag tycker att laget spelade riktigt bra och jag kände mig själv helt okej. Ungefär som jag hade väntat mig. Det är en situation där jag visste att laget skulle spela bra så jag behövde bara vara solid själv, sa Ray Emery.

Daniel Alfredsson noterades i poängprotokollet när han gjorde Ottawas sista mål. Det var ”Alfies” sjätte för säsongen. Däremot lyckades inte Jason Spezza att förlänga sin åtta matcher långa svit med poäng.

– Tycker att vår kedja spelade okej. Vi har haft sämre matcher och ändå gjort poäng. Det viktigaste är ändå att vi har åtta segrar på nio matcher, sa Jason Spezza.

Washington–Pittsburgh 1–2 (1–0, 0–2, 0–0)

Första perioden: 1–0 (13.45) Brian Pothier 1 (Michael Nylander, Nicklas Bäckstrom).

Andra perioden: 1–1 (03.58) Jordan Staal 1 (Mark Recchi, Brooks Orpik), 1–2 (17.59) Ryan Whitney 2 (Sidney Crosby, Ryan Malone), spel 5 mot 4.

Skott: 31–22 (12–6, 8–11, 11–5).

Utvisningar, Washington: 5 x 2 min, 2 x 5 min. Pittsburgh: 3 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 18 277 (i Verizon Center).

Målvakter, Washington: Brent Johnson 90,9%, istid 58.59 Pittsburgh: Marc-Andre Fleury 96,8%, istid 60.00

Michael Nylander, f, Washington 0, 1, 1, 2, +1, 16.10

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 1, 2, 0, +1, 15.16

Matchen: Supermötet Alexander Ovechkin mot Sidney Crosby dominerade snacket före och efter mötet i Washington.

Segrande ur striden i den fartfyllda och jämna matchen var Crosby, 19. Han assisterade till Ryan Whitneys avgörande 2–1 i slutet av den andra perioden. Och trots att Washington pressade hårt i den tredje lyckades Penguins hålla undan.

Ovechkin gick poänglös och får nog infinna sig i att vara nummer två i fortsättningen också. Pittsburgh har vunnit åtta av nio matcher mot Washington sedan de två supertalangerna spelat i NHL.

– Kanske vi båda har lite extra motivation när vi möts för att det är mer uppmärksamhet och mer ögon som kollar in oss, sa Sidney Crosby efter matchen.

– Jag hade några fina skott i dag, men de ville inte hitta in, sa Ovechkin.

I den tredje perioden tackade ryssen Crosby vilket ledde till en kedjereaktion med mer fysiskt spel från båda lagen. Ett par ordenliga slagsmål hann också avverkas.

– Det var en bra tackling. Han är en stark kille och spelar komplett. Jag hade inte förväntat mig att han skulle ta det lugnt mot någon – speciellt inte mig, sa Sidney Crosby berömmande om sin rival.

Det kunde han unna sig. Crosby och Pittsburgh vann ju.

En tredje ung kille, som får mycket uppmärksamhet här i Sverige, gjorde ännu en poäng i sin debutsäsong. Nicklas Bäckström passade nämligen till Michael Nylander som slussade den vidare till Brian Pothier för Capitals första och enda mål i matchen.

Mer än så blev det inte för Bäckström. Och något större snack om hon var det inte – två andra spelade ju huvudrollen i Verizon Center.

Philadelphia–Carolina 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (05.12) Simon Gagne 3 (Daniel Briere, Braydon Coburn), 1–1 (05.58) Eric Staal 6 (Jeff Hamilton, Cory Stillman), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1–2 (17.52) Justin Williams 3 (Cory Stillman, Rod Brind´Amour).

Tredje perioden: 2–2 (01.32) Mike Richards 5 (Kimmo Timonen, R.J. Umberger), spel 5 mot 4.

Förlängning: 3–2 (00.48) Simon Gagne 4 (Derian Hatcher, Daniel Vriere).

Skott: 30–44 (12–14, 5–19, 12–9).

Utvisningar, Philadelphia: 5 x 2 min. Carolina: 5 x 2 min.

Publik: 19 615 (i Wachovia Center).

Målvakter, Philadelphia: Martin Biron 95,5%, istid 60.48 Carolina: John Grahame 90,0%, istid 60.48

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 1, 0, –1, 19.37

Matchen: Philadelphia Flyers, fjolårets absoluta fiaskolag, övertygar mer och mer denna säsong. I natt kom den femte raka segern i ett utsålt Wachovia Center. En tät första period följdes av en klar dominas i den andra från bortalaget Carolina. Men Hurricanes lyckades bara göra ett mål i den perioden – ledningen till 2–1 genom Justin Williams.

Flyers kvitterade i inledningen av den tredje perioden och avgjorde ännu snabbare i förlängningen. Simon Gagne sköt avgörande 4–3 bara 48 sekunder in i sudden death.

– Det är alltid kul att få göra det avgörande målet. Det finns ingen skönare känsla än att se pucken gå över mållinjen och veta vilken skillnad det gör. Du får två poäng och vinner matchen, sa en glad Simon Gagne efteråt.

Flyers coach, John Stevens, var om möjligt ännu gladare.

– Att tänka sig att vi skulle haft sex segrar och bara en förlust i det här skedet… nej, det tror jag inget hade förväntat sig, sa Stevens.

Målvakten Martin Biron gjorde återigen en strålande match. Han har varit nyckeln till Flyers exceptionella säsongstart. I natt räddade han 42 av 44 Carolina-skott.

– Jag är stolt över att vi lyckade komma tillbaka och vinna matchen, sa Biron.

Dallas–Anaheim 3–1 (1–0, 2–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (02.04) Brenden Morrow 4 (Mike Ribeiro, Jere Lehtinen), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2–0 (07.48) Mike Ribeiro 2 (Joel Lundqvist, Stu Barnes), 3–0 (10.03) Jere Lehtinen 1 (Philippe Boucher, Trevor Daley), 3–1 (18.24) Chris Pronger 1 (Ryan Getzlaf, Samuel Påhlsson).

Skott: 23–21 (7–8, 8–9, 8–4).

Utvisningar, Dallas: 10 x 2 min, 1 x 5 min, 2 x 10 min. Los Angeles: 4 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 18 057 (i American Airline Center).

Målvakter, Dallas: Marty Turco 95,2%, istid 59.39 Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 75,0%, istid 28.45, Ilya Bryzgalov 100%, istid 28.46

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 2, 0, 20.52

Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 1, 0, 0, +1, 10.32

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 1, 0, 2, –1, 15.25

Matchen: Dallas tog kommandot mot mästaren Anaheim direkt från start. Och fick utdelning i power play redan efter två minuters spel. Brenden Morrow gjorde säsongen fjärde mål assisterad av bland annat finländaren Jere Lehtinen.

Samme Lehtinen avgjorde definitivt halvvägs in i matchen med säsongens första mål. Han har haft problem med skyttet och poänggörandet. Inför nattens match stod han på minus fem i statistiken.

– Det var skönt att få hamna i protokollet igen. Jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Vi visste att vi måste spela hårt mot mästarna, Sa Jere Lehtinen som i fjol var Dallas bäste målskytt med 26 fullträffar.

Anaheim har problem med målskyttet. Nu kom lagets enda i spel fem mot tre av stjärnbacken Chris Pronger som är medveten om problemet.

– Vi måste jobba vidare och komma från denna måltorka, sa Pronger.

St. Louis–Minnesota 1–3 (0–0, 1–2, 0–1)

Andra perioden: 0–1 (12.37) Pavol Demitra 3 (Eric Belanger, Kim Johnsson), spel 5 mot 4, 1–1 (19.08) Steve Wagner 1 (Martin Rucinsky, Christian Bäckman), 1–2 (19.49) Eric Belanger 3 (Pierre-Marc Bouchard, Branko Radivojevic).

Tredje perioden: 1–3 (11.19) Brent Burns 3 (Marian Gaborik, Pierre-Marc Bouchard).

Skott: 34–34 (11–17, 8–10, 15–7).

Utvisningar, St. Louis: 7 x 2 min. Minnesota: 5 x 2 min.

Publik: 19 150 (i Scottrade Center).

Målvakter, St. Louis: Manny Legace 91,2%, istid 58.27 Minnesota: Josh Harding 97,1%, istid 60.00

Christian Bäckman, b, St. Louis 0, 1, 1, 0, +1, 17.43

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 1, 1, 0, –1, 24.56

Matchen: Två bra målvakter höll siffrorna nere. Bästa av de två var Minnesotas Josh Harding som räddade 33 av 34 skott.

– Jag är glad att jag kan bidra varje gång jag får chansen. Jag måste ta vara på dom när jag får dom, sa Harding som normalt är andrekeeper bakom finländske Niklas Bäckström.

Hans kollega på andra sidan rinken, St. Louis Manny Legace, öste också beröm över Harding.

– Han spelade fantastiskt bra. Vi visste att det skulle bli en tuff match, Minnestota är en bra klubb, sa Legace.

Matchen avgjorde när Brent Burns tryckte in 3–1 drygt elva minuter in i tredje perioden.

De båda svenska backarna, Christian Bäckman i Blues och Kim Johnsson i Wilds, noterades för varsitt assist.

Phoenix–Detroit 2–5 (2–1, 0–2, 0–2)

Första perioden: 0–1 (04.37) Jiri Hudler 1 (Daniel Cleary, Niklas Kronwall), 1–1 (12.45) Steve Reinprecht 2 (Peter Mueller), 2–1 (17.15) Derek Morris 2 (Martin Hanzal, Daniel Winnik), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2–2 (11.26) Kirk Maltby 1 (Chris Chelios, Tomas Kopecky), 2–3 (19.34) Kirk Maltby 2 (Henrik Zetterberg, Nicklas Lidström).

Tredje perioden: 2–4 (04.57) Brett Lebda 1 (Matt Ellis, Chris Chelios), 2–5 (14.37) Henrik Zetterberg 7 (Tomas Holmström, Pavel Datsyuk).

Skott: 21–42 (6–19, 7–17, 8–6).

Utvisningar, Phoenix: 3 x 2 min. Detroit: 5 x 2 min.

Publik: – (i Glendale Arena).

Målvakter, Phoenix: Mikael Tellqvist 88,1%, istid 60.00 Detroit: Dominik Hasek 90,5%, istid 59.46