Chicago Blackhawks blev utklassade borta mot Arizona Coyotes.

Svenske Arvid Söderblom släppte in sju puckar i 1–8-förlusten.

– Det är vårt fel, säger Seth Jones.

Det började bra för Chicago.

Matchen var bara 28 sekunder gammal när Kevin Korcinski spelade över centrallinjen till supertalangen Connor Bedard som hittade nätet med ett direktskott.

1–0 till ”Hawks” – men därefter gick det utför.

Svenskens mardrömsperiod

Arizona Coyotes kvitterade två minuter senare genom Michael Carcone, och fortsatte spela inspirerat inför sina hemmafans i Mullet Arena. Laget gick ut i paus med en 3–1-ledning.

Andra perioden blev en lång mardröm för Chicagos svenske målvakt Arvid Söderblom som fick hämta pucken ur målet ytterligare fyra gånger.

Efter att Liam O’Brien forcerat in en retur till 7–1 agerade Chicagos coach Luke Richardson och bytte ut honom.

”Spelade som skit”

Matchen slutade 8–1 till Arizona och efteråt försvarade gästerna sin svenske målvakt.

– Det här är vårt fel. Vi spelade som skit, säger stjärnbacken Set Jones enligt The Athletic.

– Den här gör ont. Jag hatar att förlora, och framför allt på det här sättet. Jag hoppas alla tar det här lite personligt och förstår att vi måste hålla en högre standard än så här, säger veteranen Nick Foligno.

Chicago Blackhawks står på tre segrar och sex förluster och ligger sist i Central Division.