Publicerad 2024-03-09

Dennis Everberg hade inte nätat på nio matcher.

Då klev Rögleforwarden fram i powerplay och satte den 3–1-pucken mot Linköping.

– Den sitter väldigt bra, säger Everberg.

Matchklockan stod på 06.38 i den andra perioden när Dennis Everberg fick nätet att rassla till bakom Marcus Högberg i Linköpings mål. I spel fem mot fyra avlossade Eveberg ett stenhårt skott som minst sagt satt där det skulle. Ett mål som också innebar 3–1 på tavlan för hemmalaget Rögle.

– Ja, jag tyckte pucken kom lite tajt så det var egentligen bara att smälla på och det var väl det som överraskade målvakten, säger Everberg till TV4.

Tog ledningen

Inför lördagens drabbning jagade Rögle viktiga poäng för att säkra en åttondelsplats. Innan dagens match var det endast två poäng ner till elfteplatsen, men i och med vinsten närmar sig nu Ängelholmslaget säker mark.

Att det var mycket som stod på spel syntes tydligt. Rögle tog ledningen två gånger om innan Everberg kunde utöka i den andra perioden.

Avgjorde i tom kasse

Remi Elie petade in en reducering med åtta minuter kvar. Men det var sedan Rögle som fick sista ordet. Adam Tambellini satte 5–2 i tom bur.

Om Modo tar färre en tre poäng under kvällens match mot Malmö så är Ängelholmslaget kvar på en åttondelsplats.

Dennis Everberg jublar ikapp med lagkamraterna i Rögle.