Förre Torontokaptenen hyllades i återkomsten

CALGARY För 26 dagar sedan blev Torontokaptenen Dion Phaneuf bortbytt till Ottawa.

I natt var han tillbaka i Air Canada Centre för första gången som Senators-spelare.

Det blev en både tårögd – och våldsam – återkomst för Phaneuf.

– Jag är en känslosam kille, säger han efter 3–2-segern mot sina förra lagkamrater.

Ända sedan jättetraden mellan Toronto och Ottawa lär Dion Phaneuf haft den här dagen i åtanke.

I natt stod han på andra sidan för att möta laget han representerade i 430 matcher under de sju senaste säsongerna.

– Det här är mer än bara en match för mig, Jag njöt av varenda minut i Toronto, men efter det här måste jag blicka framåt, sa han till CBC inför matchen.

”Är en känslosam kille”

Och Phaneuf stod verkligen i centrum i inledningen.

Några minuter in i första perioden visades en hyllningsvideo till Phaneuf och den förre Torontokaptenen kunde knappt hålla tillbaka tårarna.

– Jag är en känslosam kille. Jag vill bara tacka fansen för det de gjorde. Det betyder mycket för mig och det var ett fint sätt att säga farväl på, säger Phaneuf enligt The Canadian Press.

Förlorade fight

Men bara minuten senare hade han glömt de fina hyllningarna – och valde att kasta handskarna mot Torontos Colin Greening.

– Jag var tvungen att komma in i matchen på något sätt. Kolla bara på mitt första byte. Wow. Jag tänkte att det här kommer bli en lång kväll, säger Phaneuf enligt Toronto Star.

Dessvärre för Phaneuf förlorade han fighten inför en vild Torontopublik.

Phaneuf blev dock en vinnare i återkomsten i Toronto – trots William Nylanders mål. Senators vann matchen med 3–2 efter att Zack Smith avgjort med två minuter kvar.

Tampa Bay jagade nio raka segrar i NHL – och nytt klubbrekord.

Men i natt mot Carolina var det nära att det tog stopp. Hurricanes tog matchen till förlängning, men med med bara sekunder kvar till straffavgörande satte Tampa Bays Alex Killorn 4–3-målet – och Amalie Arena fullkomligt exploderade.

Viktor Rask hade ett mål och en assist för Carolina. Även Elias Lindholm noterades för en assist.

Philadelphia – som jagar slutspelsplats – hade inga som helst problem med att besegra Columbus på hemmaplan. Flyers vann matchen med övertygande 6–0.

Det var Radko Gudas och framför allt hans 2–0-mål i första perioden som stack ut allra mest. Från halva planen avlossade han ett stenhårt skott och McElhinney i Columbus-målet hann knappt blinka. Kanonen var Gudas första mål i Philadelphia på 66 matcher, men innan det var över hade tjecken hunnit gjort ytterligare ett mål och två assist.

Washington besegrade Boston i natt och blev därmed första lag den här säsongen att nå 100 poäng.

Det stod 1–1 efter ordinarie tid, men 2.36 in i förlängningen avgjorde Capitals Matt Niskanen efter pass av André Burakovsky.

Det var Washingtons 48:e seger för säsongen.

Även Nicklas Bäckström och Marcus Johansson noterades för en assist var.