IKO låg under med 0–2 efter 1.41 – men vände och vann efter fem raka mål.

– Grym styrka. Jag tycker vi visat det tidigare också, så jag är inte förvånad men jävligt glad, säger Oskar Nilsson till C More.

AIK Ishockey

Serieledande AIK chockade tabelltvåan IK Oskarshamn i den första perioden.

Matchen var bara en dryg minut gammal när Sam Marklund gjorde sitt åttonde mål för säsongen. 18 sekunder senare sköt Max Lindholm 2-0 till AIK efter att JVM-målvakten Adam Åhman misslyckats med att stöta undan pucken framför mål.

”Blir lite naiva”

Men Oskarshamn kom tillbaka redan i den första perioden. Jonas Engström reducerade från snäv vinkel. Filiph Engsund kvitterade efter att på tennismanér plockat ner en hög puck framför målet och sedan avslutat högt bakom Källgren.

– Vi blir lite naiva i vårt spel när vi leder med 2-0, konstaterar Max Lindholm i C More.

När Joakim Hillding sedan direktsköt in 3-2 halvvägs in i matchen var vändningen fullbordad. Oskar Nilsson utökade kort därefter i powerplay efter tafatt försvarsspel i AIK.

”Inte förvånad”

– Grym styrka. Jag tycker vi visat det tidigare också, så jag är inte förvånad men jävligt glad att vi har gjort det, säger målskytten Oskar Nilsson till C More och fortsätter:

– Vi har hittat oss själva i både anfallsspel och försvarsspel, och tror på det så hårt att vi fortsätter även fast vi ligger under med två mål.

Matchen slutade till slut 5–3 efter att Joakim Hillding gjort ytterligare ett mål i tredje perioden.

Almtuna vann borta mot Pantern med 2–0 och tar därmed sin tredje raka seger. Laget håller dessutom sin tredje raka nolla.

Tingsryd vann en svängig match borta mot Modo med 5–4 efter förlängning. Max Novak blev matchvinnare då han hittade nätet endast 17 sekunder in i förlängningen.

Karlskoga vann hemma mot Västervik med 3–2 efter förlängning. Dennis Fröland avgjorde i powerplay, hans sjunde mål för säsongen.

Västerås har en hysterisk form just nu. Hemma mot Björklöven inkasserade nykomlingen ännu en seger, lagets 11:e på de 12 senaste matcherna (!). Det krävdes visserligen övertid för att utse en vinnare, men Marcus Bergman sköt hem två poäng till Västerås med sitt 5–4-mål.