Svenskens mål ger laget slutspelshopp

Klefbom: ”Stärker självförtroendet”

Publicerad 2019-02-22

NEW YORK. Edmonton Oilers har inte gett upp.

Det visade de i nattens drama mot New York Islanders – som slutade med att Oscar Klefbom kvitterade tre minuter före slutet och såg till att Connor McDavid strax därpå kunde avgöra på övertid.

– Nej, här är det ingen som lägger sig ner och dör. Vi vet att vi är bra och kan vi bara bli lite heta nu har vi definitivt chansen att ta sista playoff-platsen, säger ”kleffy” till Sportbladet efter 4-3-segern.

Islanders hade ledningen med 3-2 i slutet av tredje perioden och såg ut att gå mot seger i Rogers Place. De har ju, numer, förmågan att stänga matcher fullständigt vid behov.

Men när mindre än tre minuter återstod hängde Oscar Klefbom med upp i ett anfall och dök i exakt rätt ögonblick upp vid kassen och klappade in en retur bakom landsmannen Robin Lehner.

– Ja, det var otroligt skönt, säger den värmländske backen när vi talar med honom en halvtimme senare.

– Det var ett bra tag sedan jag gjorde mål senast, så det behövde jag. Det kommer stärka mitt självförtroende.

Den övertidsperiod som följde hann pågå i en minut och 22 sekunder. Sedan avgjorde Connor McDavid – vem annars? – med en backhand i nättaket bakom Lehner.

Därmed har Oilers – alldeles nyss allmänt betraktade som avhängda – bara sex poäng upp till strecket. Och dit siktar de.

– Absolut. Här är det ingen som lägger sig ner och dör. Vi vet att vi är bra och kan vi bara bli lite heta nu har vi definitivt chansen att ta sista playoff-platsen. Det är så jämnt i ligan nu, alla kan slå alla, konstaterar Klefbom.

Pettersson poänglös

Vancouver befinner sig sedan länge betydligt närmare det där strecket och och är i högsta grad med i racet även efter nattens förlust mot Arizona. De fick nämligen ändå en poäng, tack vare den 2-2-kvittering Adam Gaudette ordnade med drygt tre minuter kvar hemma i Rogers Arena. Sedan avgjorde dock Coyotes Alex Galchenyuk på övertid,

Oliver Ekman-Larsson bidrog med en assist, medan Elias Pettersson för en gångs skull inte gjorde några avtryck i protokollet.

St Louis svit bruten

St. Louis Blues segersvit blev ”bara” elva matcher lång. Divisionskonkurrenten Dallas såg till att klippa av den i natt – med ett brak. De klappade till bluesmännen med hela 5-2 hemma i American Airlines Center.

– De är bra, jag förstår att de vunnit elva raka. Men vi hade rätt inställning och kom åt dem, säger tvåmålsskytten Jamie Benn till nhl.com.

John Klingberg svarade för en assist.

Filip Forsberg och Viktor Arvidsson assisterade till varsitt mål när Nashville, utan att direkt förta sig, slog LA Kings med 2-1 hemma i Music City.

Därmed passerar de Winnipeg i tabellen och är ny etta i Central-divisionen.

Johnsson målskytt

I Toronto vann Capitals en riktigt sprakande, slutspelsartad match mot Toronto med 3-2. Ale Ovetjkin gjorde sitt 43:e mål för säsongen – och sitt 650:e sammanlagt – och Braden Holtby visade samma takter som i finalerna mot Vegas i våras.

Andreas Johnsson svarade för det ena av hemmalagets två mål.