AIK klart för hockeyallsvenska finalen – besegrade Karlskrona

Uppdaterad 2019-02-22 | Publicerad 2019-02-21

AIK vann torsdagens bortamatch mot Karlskrona samtidigt som Leksand förlorade mot Västerås.

Därmed är AIK klart för den hockeyallsvenska finalen.

– Nu vill vi vinna serien, säger Tomas Mittel till Hockeypuls.

AIK Ishockey

Förutsättningarna var tydliga. En seger för AIK samtidigt som Leksand förlorar skulle innebära en plats i den hockeyallsvenska finalen.

– Bra, vi har siktat på det. Nu vill vi vinna serien, så det är bara att köra på, säger Tomas Mitell till Hockeypuls.

AIK kunde till slut ta en säker 3–1-seger efter två mål i den sista perioden och fick spänt följa slutminuterna i Leksand–Västerås där västeråsarna kunde 6–3 i tom bur med en minut kvar.

När fem matcher återstår är alltså AIK redan nu klart för den den hockeyallsvenska finalen där motståndet förväntas bli Oskarshamn. Men då måste smålänningarna vända sin förlusttrend på fyra matcher.

Sent avgörande i Leksand

I Leksand såg det länge ut som att hemmalaget skulle stå som segrare, men Västerås kunde i den tredje perioden vända ett 2–3 underläge till seger med 6–3. Västerås vann alltså den sista perioden med 4–0.

– Jag tycker utan att vara för partisk så är vi bättre i tre perioder , säger Västerås tränare Tomas Paananen till Hockeypuls.