Matchstraff – för att ha knuffat domaren

Publicerad 2019-09-05

Johan Sundström gjorde inte bara mål i första perioden av CHL-mötet med österrikiska Graz 99:ers.

Efter avblåsning slet sig Frölundas prestigevärvning loss från linjedomaren med en knuff.

26-åringen fick matchstraff för tilltaget.

Första perioden mellan Frölunda och Graz 99:ers inleddes och avslutades med matchstraff. Två minuter in kastade Theodor Lennström och Kevin Moderer handskarna och slogs. Sedan var deras kväll över.

Ville inte kramas

Och efter slutsignalen för perioden, vid ställning 1–1, körde Frölundas målskytt Johan Sundström ner Erik Kirschschläger. Det fick flera spelare att tända till. För att lugna situationen omfamnade linjedomaren Sundström och försökte tala honom till rätta.

Men svensken ville inte kramas. Han ryckte sig loss med en knuff, visade upp två fingrar och tycktes säga ”two times”, två gånger, till synes med hänvisning till vad en motståndare ska ha gjort.

Skellefteå slog Bern

När Johan Sundström lämnat isen konfererade domarkvartetten ett tag innan de dömde matchstraff.

I storvärvningens frånvaro vann Frölunda matchen med 5–1 (ett mål av Sundström, två mål vardera av Joel Lundqvist och Lucas Raymond). De hade öppnat CHL med två förluster, så de tre poängen kom lägligt.

Övriga svenska CHL-resultat i dag: Färjestad förlorade mot schweiziska Ambri-Piotta med 2–1 medan Skellefteå slog SC Bern på straffar.