• När Karlskrona gjorde 0–2 efter 147 sekunder var Lilliehöök på isen.

Två byten som nye AIK-spelaren helst vill raderas från historien.

– Vi kommer ha nytta av Joakim och det där är sånt som händer, säger AIK-tränaren Tomas Mitell.

AIK mot Karlskrona på Hovet i en toppmatch i allsvenskan.

Och för AIK var det första matchen efter att man värvat backen Joakim Lilliehöök från SHL-laget Mora för att bredda försvarsspelet och ersätta skadade Alexander Deilert.

Men säsongsdebuten blev inte den bästa för nye Lilliehöök.

Han visades ut redan efter 9 sekunder för hög klubba och när han satt i utvisningsbåset styrde Marcus Paulsson in gästernas ledningsmål.

Första bytet slutade alltså i moll.

Och även andra bytet för kvällen slutade i samma sinnesstämning.

Tung inledning i AIK-tröjan

Före detta Mora-backen fick förtroendet i boxplay och då sköt Nick Pageau in 0–2.

Matchuret stod då på 2:27.

Inte den start som Lilliehöök hoppats på efter en jobbig månad i Mora med mycket lite med istid eller förtroende och när han åkte till båset med nedsänkt huvud gav det en talande bild av hur han kände sig.

– Han satte en fin tackling efter fem sekunder som vi uppskattade. Sedan har han otur och det är sånt som händer. Han har inte spelat så mycket och vi kommer ge honom tid, säger tränaren Tomas Mitell.

Matchen fortsatte i samma trend för AIK, som bestämde handlingen, men hade det tufft att producera mot Karlskronas defensivt inriktade försvar med en mur framför sin duktige målvakt Arvid Holm.

59 sekunder innan den andra periodens slut kom det som man då trodde avgjorde matchen.

Avgjorde med en ”bakvänd Foppa-straff”

Stockholmaren Axel Sundberg drog in pucken till 0–3 via den berömda köksvägen och kunde fira medan man kunde analysera att AIK:s Johannes Jönssons målvaktsspel kanske inte var det bästa för säsongen.

I den tredje perioden hämtade AIK in 0–3 till 3–3 ivrigt påhejat av Hovets publik och dramat avgjordes på straffar.

Något som inte är AIK:s bästa verktyg den här säsongen. Man brände alla tre straffar och har nu endast två lyckade straffar och 25 misslyckade 2018–19.

Ett mindre tjusigt facit.

Matchvinnare blev Justin Crandall som satte en bakvänd Foppa-straff bakom Johannes Jönsson.