Victor Hedmans bisarra skada

Publicerad 2019-01-14

NEW YORK. Victor Hedman åkte på en lätt bisarr skada i natt.

Han krockade med en domare, verkade göra illa ett öga och tvingades avbryta Tampas bortamatch mot New York Islanders.

Det var precis i början av andra perioden i mötet mellan New York Islanders och Tampa Bay Lightning i Barclays Center i Brooklyn den egenartade olyckan inträffade.

Victor Hedman skulle vända sig om för att jaga ifatt en puck som kom singlande genom mittzonen och kolliderade med domaren Chris Rooney.

Det såg vid en första anblick inte särskilt farligt ut, men den svenske Norris Trophy-vinnaren tog sig åt ansiktet och åkte till båset. Där blev han sittande med vad som verkade vara smärtor i ett öga – och såsmåningom försvann han ut i omklädningsrummet.

”Ingen uppdatering”

En stund senare lämnade Lightning beskedet att Hedman har en ”skada i övre delar av kroppen” och inte skulle spela vidare mot Islanders.

– Jag har ingen uppdatering om hur Victor mår, men det bedömdes inte som nödvändigt för honom att genomgå protokollet för hjärnskakning, säger Tampa-coachen Jon Cooper efter slutsignalen.

Matchen vann Islanders lite otippat med hela 5-1 efter en riktig rivstart med tre mål på mindre än fem minuter.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se