Erik Karlsson gjorde sitt första Pittsburgh-mål

Uppdaterad 2023-10-20 | Publicerad 2023-10-19

Ett mål och två assist.

Erik Karlsson var inblandad i alla Pittsburghs mål i bortaförlusten mot Detroit.

– Han är så talangfull, säger Sidney Crosby till The Athletic.

Matchen slutade 6–3 till Detroit Red Wings.

Det var dock pingvinerna som började bäst när Jevgenij Malkin satte 1–0 efter bara 53 sekunder.

Erik Karlsson med en andraassist på målet efter en öppnande passning i uppspelsfasen.

Gjorde första målet

Den regerande Norris Trophy-vinnaren spelade bra och lade till ytterligare en assist och ett mål när han i den tredje perioden nöp till på en backhandflip från Sidney Crosby och hittade nätet med sitt handledsskott.

Svenskens första mål i sin nya klubb sedan sommarens blockbuster-trejd från San Jose Sharks.

– Jag tror att det där var hans bästa period under sina fyra första matcher här. Han hade känslan. Han rörde fötterna. Han är Erik Karlsson, säger Jevgenij Malkin till The Athletic.

Kunde inte komma tillbaka

Men Detroit hade redan skaffat en för stor ledning och ledde med 4–1 vid det laget.

Erik Karlssons svenske backkollega Marcus Pettersson fick fem minuters utvisning för fighting när han i slutet av matchen rök ihop med hemmakaptenen Dylan Larkin. Detroit-svensken Lucas Raymond lämnade matchen utan poäng.

Pittsburgh har spelat fyra matcher och vunnit hälften. Detroit står på tre segrar av fyra.