Erik Karlsson snabbaste backen i NHL på 33 år att nå 70 poäng

Publicerad 2023-02-10

NEW YORK. San Jose fick stryk i Florida i natt, men Erik Karlsson svarade för en ny assist och blev därmed den snabbaste backen i NHL på 33 år att nå 70 poäng.

Det var knappa sex minuter in i första perioden mellan Panthers och Sharks i FLA Live Erik Karlsson skrev historia igen.

Han avlossade ett skott från blålinjen och på returen kunde Alexander Barabanov skyffla in pucken.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

Därmed noterades den fenomenale smålänningen för säsongens 70:e poäng – i blott 53:e matchen. Och så snabbt har ingen back i NHL alltså nått sedan 1990. Han är nu också den blott fjärde backen i historien att nå dit i 53 matcher eller färre – efter legendarerna Bobby Orr, Paul Coffey och Denis Potvin .

Matchen vann Florida till slut med 4-1 – efter två mål i tom kasse av Eric Staal i slutet.

– Vi hade gott om chanser, men kunde inte sätta pucken och sedan fick de enkla mål. Det är vår story den här säsongen, suckar coachen David Quinn.