Västerås slog AIK.

AIK stormar mot seriesegern i hockeyallsvenskan.

Men mot Västerås höll inte stockholmarna favoritskapet.

AIK tappade en 3–1-ledning till 3–5-underläge och orkade inte resa sig.

I och med att Oskarshamn föll med 0–3 mot Västervik hade AIK ett gyllene läge att rycka i toppen av hockeyallsvenskan. Under tisdagskvällen bjöd AIK upp Västerås upp till dans hemma i Stockholm.

AIK skulle också ta kommandot direkt och redan efter knappt tre minuter hade hemmalaget tagit ledningen. Minuten senare var det dock kvitterat. Men AIK kunde till slut gå ifrån och vinna den första perioden med 3–1.

Fyra obesvarade mål

Västerås höll sig dock kvar i matchen och med sju och en halv minut kvar av matchen var vändningen ett faktum och Västerås var i ledning med 4–3.

Tretton sekunder senare kunde Västerås göra mål igen och utöka ledningen till 5–3 genom Anthon Eriksson. Trots en slutforcering och en plockad målvakt med över två minuter kvar lyckades AIK aldrig resa sig igen.

I och med segern bröt Västerås en förlustsvit på fyra raka matcher.