Färjestads lagkapten: ”Det är pinsamt”

Femte raka förlusten

Publicerad 2020-01-28

Färjestad åkte på sin femte raka SHL-förlust efter 4–8 borta mot HV71.

Hemmalaget drog ifrån i andra perioden och Färjestads lagkapten Linus Johansson var rejält kritisk.

– Det är pinsamt att spela när det blir så här, säger han i C More.

HV71

Färjestad tog tidigt ledningen mot HV71 men efter det gick det mesta utför. HV vände snabbt och hade ledningen med ett mål efter första perioden.

I mittperioden skruvade hemmalaget upp ytterligare.

”Vet inte vad som händer”

Martin Thörnberg utökade ledningen tidigt och när mittakten var färdigspelad ledde man med 6–2.

I C Mores pausintervju var Färjestads lagkapten Linus Johansson rejält besviken:

– Det är pinsamt att spela när det blir så här. Konstigt, för vi hade jättebra energi i andra perioden. Jag vet inte vad som händer, jag är besviken, säger han.

Ikonens son nätade

– Jag har inte en aning om varför det blir så. Jag är väldigt förbannad just nu också. Jag vill bara hem och behålla den lilla hedern jag har.

En liten ljusglimt i andra periodens mörker för Färjestad var att ikonen Roger Johanssons son, Albert, gjorde sitt första SHL-mål på straff. Några minuter innan hade dock Gustav Rydahl missat en straff.

I tredje perioden visades HV71:s Christoffer Törngren ut för huvudtackling på Gustav Rydahl och Färjestad fick spela fem minuter i powerplay. Det blev inget mål i det långa numerära överläget men perioden går i alla fall inte att klassa som ”pinsam”. Färjestad gjorde två mål men HV gjorde lika många i tom kasse och vann med 8–4.