Drömstart i CHL.

Johan Ryno var glödhet när Färjestad körde över Banska Bystrica med 6–1.

Samtidigt skadades nyförvärvet Victor Ejdsell.

– Vilka idioter, säger Martin Johansson om motståndarna, enligt NWT.

Knappt en minut in i matchen tog Färjestad ledningen genom Michael Lindqvist som petade in en retur från nära håll

Därefter var det Johan Ryno som styrde showen.

Han satte både tvåan och trean innan första perioden var över – och båda målen kom i powerplay.

Nyförvärvet slog till

I den andra perioden reducerade Banska Bystrica genom Mitch Wahl – men bara minuter senare utökade nyförvärvet Jonathan Blum FBK:s ledningen till 4–1.

Med drygt åtta minuter kvar av tredje perioden var Johan Ryno återigen på hugget när han serverade Martin Johansson – som gjorde Färjestads femte mål för kvällen.

Lucas Ekeståhl Jonsson putsade därefter till slutsiffrorna som skrevs till 6–1.

Färjestad rasar mot tacklingarna

Färjestad lämnade dock matchen med bitter eftersmak.

Efter bara 50 sekunder tvingades stjärnvärvningen Victor Ejdsell lämna isen med en skada.

Och lagkamraterna kritiserar det aggressiva motståndet.

– Vilka idioter, säger Martin Johansson till NWT.

– Det var nästan så man tvingades ducka för att inte riskera hjärnskakning, säger Johan Ryno.