Björklövens nio matcher långa segersvit är bruten.

Karlskrona vann onsdagskvällens möte med serieledaren med 3–0.

Detta var Karlskronas första trepoängare sedan 13 november.

Vinsten var också lagets andra på de fem senaste matcherna.

I och med segern befäster man sjundeplatsen i hockeyallsvenskan.

Två mål i powerplay

Efter två målsnåla perioder, där Karlskronas poängbästa back Daniel Norbe gjort matchens enda mål, lossnade det ordentligt i tredje.

Åtta minuter in i tredje perioden kom matchens andra mål när Mikael Roslund gjorde 2–0. Återigen i powerplay. I slutminuten kunde man dessutom göra 3–0 i tom målbur.

Första gången på 15 år

Inför kvällens förlust hade serieledaren Björklöven nio raka segrar.

Senast laget mäktade med en sådan svit var för 15 år sedan. Det skriver twitterkontot domarna.se.

Trots nederlaget är Björklövens förstaplats i hockeyallsvenskan intakt. Fem poäng före tvåan BIK Karlskoga.

Moras nya tränarkonstellation fortsätter ha det svårt att vinna matcher. I kvällens möte med bottenkollegan Södertälje blev det ny förlust med 1–3.

BIK Karlskoga tog tredje raka segern när man bortaslog Almtuna med 5–3. I och med det utökar man avståndet till Modo på tredje plats i hockeyallsvenskan, dock med en match mer spelad.