Nyckelkusken i jakten på 50 miljoner kronor

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Jägersro den 26 oktober • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Jägersro den 26 oktober. Omgången kryddas med en jackpott på 50 miljoner kronor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

2 Gigant Shadow (V75-3) blir omgångens megafavorit och det är befogat tycker jag. 78 procent är mycket i skrivande stund men jag tror han står för klassen i gänget och väljer att gå på honom. Han har tagit 20 segrar på 23 starter och är obesegrad hos Björn Goop. Han har haft riktigt otur i spårlottningen i Sverige men ändå inte haft några problem att runda fälten och vinna med tillräckligt mycket. Jag tror att han kan vinna på många olika sätt, ledningen eller ett rygglopp spelar ingen roll. Han kan nog öppna bättre än vad man sett och vill Jepson kan han nog trycka sig till ledningen, därifrån tror jag det bara är sjukdom emot.

Bortglömda hästen

5 Global Warrior (V75-1) varnade jag för senast som knappt spelad. Han kom aldrig till i loppet och fick nöja sig med en sjätteplats. Formen sitter nog där och denna gången blir han borttappad igen, jag ger honom en ny chans. Jag räknar med att Johan löser starten och ger honom en bra resa på innerspåret, stämmer det då kan han slå till.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superkusken

Nyckelkusken för mig på Jägersro denna lördag blir Carl Johan Jepson, han kör omgångens största favorit men även en häst som många går på i inledningen.

10 Vincent As (V75-1) är en humörbetond herre som kan vinna detta loppet med tjugo meter eller så är han tjugo meter efter alla i mål. Senast blev del galopp men upphämtningen var bra. Magnus Dahléns hästar gick bra i onsdags och det kan ha smittat av sig på Vincent As. Jepson tillbaka känns som ett stort plus då han känner hästen och är han som han ska då är han med där fram.

1 Global Utopia (V75-2) gjorde debut för David Persson senast och var småseg och fick ge sig mot en bra häst. Han har gjort bra insatser hos sin förre tränare Timo Nurmos och kapaciteten finns. Frågan är om ett lopp räcker för denna tunga men ändå snabba häst. Jepson från bricka ett i voltstart brukar generera i ledningen och den stora frågan är om han vill testa där eller om man väljer ett passivare upplägg. Gäller att höra det sista innan inlämning. 

2 Giant Shadow (V75-3) se under rubriken ”superspiken”.

5 Mack Dragan (V75-6) avslutade vasst senast över kort distans och svårt utgångsläge. Han öppnar snabbt från start och jag tror han tar ledningen initialt för att släppa. Kommer luckan kan han bli farlig och ska passas.

Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 10 Fireman Am (V75-2) som ska gå barfota runt om för första gången i karriären. Han är inte så tokig och skulle det bli tempo på loppet då kan han bli farlig till mycket låg procent.

Förutsättningarna

Min hemmabana Jägersro håller i lördagens V75 omgång och jag tycker det ser intressant ut. Vi har en stor favorit som jag tror har mycket god chans, sedan finns det gott om lågprocentare. Jägersro har ett upplopp som mäter 190 meter och det är ganska långt men det brukar vinnas mycket från ledningen och den främre träffen. En sak att tänka på när man väljer ut sina vinnare. Det ska vara uppehåll och 15 grader vilket gör att banan kommer vara bra, inget vi behöver tänka på.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav