”Det var verkligen inte roligt uppe på scenen”

Ellinor Wennebring en av årets vinnare av Stig H:s skötarpris • Nervositeten på scen • Stall Redén tog storslam • ”En ära”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Maria Holmén / TR BIlD
Ellinor Wennebring tar emot Stig H:s skötarpris på Hästgalan

Skötaren Ellinor Wennebring har tagit hand om ”årets häst” Propulsion sen han kom till Sverige.

I fredags fick hon tillsammans med Emelie Hillås ta emot Stig H:s skötarpris på Hästgalan.

– Vi som jobbar med hästar är inte vana vid såna här tillställningar, säger den 25-åriga stjärnskötaren till Trav365.

I fredags var det dags för den årliga Hästgalan att gå av stapeln på Waterfront i Stockholm.

De främsta utövarna och de bästa prestationerna inom trav-Sverige skulle belönas med priser och för en av vinnarna, Ellinor Wennebring, blev det en kväll hon sent ska glömma.

Den 25-åriga skötaren jobbar i stortränaren Daniel Redéns stall och tar bland annat hand om Propulsion.

”Det var helt galet”

Det blev storslam för Solvalla-tränaren då Propulsion blev ”Årets häst”, Daniel Redén ”Årets tränare”, Örjan Kihlström ”Årets kusk” och Ellinor själv erövrade ett av Stig H:s skötarpris.

Då Daniel fanns i Frankrike så fick Ellinor ta ytterligare ansvar med alla priser.

– Det var helt galet. Alla fick priser och jätteroligt att få skötarpriset, även om jag inte ser mig som bättre än någon annan skötare, säger Ellinor ödmjukt.

Hur var känslan där uppe på scen?

– Det var verkligen inte roligt. Det var jättenervöst och vi som jobbar med hästar i stallen till vardags är inte vana vid detta. Det är en mycket speciell situation men självklart är jag hedrad och glad över att vårt stall fick så mycket uppskattning.

”Känner mig hedrad”

Wennebring har under en lång tid varit en viktig kugge i stjärntränaren Daniel Redéns stall.

Hon har gjort sig känd för många genom att ta hand om några av stallets absoluta fixstjärnor. Den mest kände av dem alla är naturligtvis ”Proppen”.

– Jag har funnits vid hans sida sedan den dagen han kom till Sverige (2015). Han betyder enormt mycket för mig och han är min vän. Det är klart jag känner mig hedrad när han vinner priset som ”Årets häst” och att jag får vara en del av det.

Hur vill du beskriva din vän hemma på gården?

– Jag ser inte honom som den stjärna han är då, utan han är som sagt min vän. Jag vet ju hur bra han är och jag är ytterst noggrann i mitt arbete. Han är väldigt snäll men kan också vara mycket divig. Han har ofta inget tålamod.

Det stora målet i år är Elitloppet. Vad skulle en seger betyda för dig?

– Det vore väl det lyckligaste slutet en saga skulle kunna ha. Man är alltid nervös på Elitloppet och det är en stor anspänning. Alla runt hästen gör allt dom kan för att han ska prestera sitt allra bästa, och man behöver en massa tur.

Trivs hos Daniel

Ellinor trivs mycket bra med sin nuvarande arbetssituation hos Daniel Redén och har inga planer på att göra något annat.

– Jag har det jättebra här och vill inte byta ut detta. Det är motiverande att finnas i ett framgångsrikt stall och Daniel är verkligen duktig och en bra arbetsgivare, avslutar den nyblivna pristagerskan.

Foto: Aftonbladet
Alla vinnarna på Hästgalan 2020
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Solvalla

Hästar

Elitloppet