Häftiga uppvisningen – stjärnan dominerade

avCarl Wangle

Månprinsen A.M fortsätter att imponera rejält.

På V86 passerade storstjärnan nio miljoner kronor inkört.

Och experterna hyllade profilhästen.

– Det ser väldigt bra ut, säger Sandra Svensson, expert i TV12.

Med mindre än tre veckor kvar till Elitloppshelgen gjorde Månprinsen A.M sin sista start inför Elitkampen på Solvalla – det största loppet för kallblodiga hästar i Sverige.

Och genrepet kunde inte slutat bättre för den svenske stjärnan. Som storfavorit på V86 gjorde hästen ingen besviken.

Månprinsen A.M fick en perfekt resa i högt tempo och kunde vänta hela vägen in tills upploppet började innan attacken kunde sättas in.

Men över upploppet var det bara en häst på banan – och Månprinsen A.M gick undan till en överlägsen seger.

”Ser väldigt bra ut...”

Segertiden blev imponerande på 1.20,2 över 1640 meter auto och enligt experterna fanns det mycket mer att ta av för den svenska superhästen.

– Det är skönt att han vinner på det här sättet, intrycket är att han inte alls är pressad. Han fick ju en drömresa av Gunnar Melander, säger Micke Nybrink.

– Jag tycker att Gunnar bara åker, det ser väldigt bra ut, det här var ett perfekt genrep och en perfekt uppladdning inför Elitkampen. Kanske är det dags för honom i år att vinna, säger Sandra Svensson.

Passerade nio miljoner

I och med segern, som var värd 100 000 kronor, passerade Månprinsen A.M nio miljoner kronor.

– Det är som mån får ståpäls, det är en fantastisk häst. Han visar att han är duktig och kan gå riktigt fort. Det finns mer att ge. Det känns som att hästen är mycket snabbare i år än förr, med ett framspår kan han springa fort, det tror jag, säger Gunnar Melander.