Skämtklippet: ”Tror inte han tar det hårt”

avErik Pettersson

Foto: TR MEDIA / LARS JAKOBSSON/TR MEDIA
Daniel Redéns skämtsamma klipp på Twitter redan en viral succé.

Timo Nurmos har sagt att Readly Express sprang med ”gummistövlar” i den spektakulära duellen mot Propulsion i Åby Stora Pris.

Daniel Redéns skämtsamma svar: trä på gummistövlar på Propulsions hovar.

– Jag tror inte Nurmos tar så hårt på det, säger Redén och skrattar.

På grund av banunderlaget tvingades Timo Nurmos slå på skor på Readly Express inför Åby Stora Pris, som avgjordes för några veckor sedan.

Hästen gick med järnskor bak och aluminium skor fram.

En balans som Nurmos liknat vid att springa med ”gummistövlar”.

Readly Express förlorade duellen mot Daniel Redéns Propulsion efter ett upplopp vi sent ska glömma där de båda hästarna skar mållinjen samtidigt.

”Säger samma sak själv ibland”

För vinnande Daniel Redén har snacket om att konkurrenten travade med ”gummistövlar” inte varit helt uppskattat, då det tar ner Propulsions fantastiska insats i loppet en smula.

Hans skämtsamma svar: ett klipp på Twitter där han trär på ett par gummistövlar på Propulsions hovar.

– Det var en rolig grej. Jag såg ett par gummistövlar stående, så jag satte på dom. Jag tror inte Nurmos tar så hårt på det.

Har du tröttnat på Nurmos snack om ”gummistövlar”?

– Absolut inte, jag säger själv samma sak ibland, men nu när Propulsion vann så…ja, det här var en rolig grej, som var på det, säger Daniel Redén.

”Nästan sur på mig själv”

Hur känns Propulsion för dagen?

- Han känns otroligt fin. Jag är nästan sur på mig själv att jag inte anmälde till Sundsvall. Jag tror han hade gjort ett ruskigt lopp där, men nu får han tränas mot Masters. Han håller formen, så det är nästa mål.

I Masters-finalen på Östersundstravet söndagen 16 september lutar det åt att det blir ett revanschmöte mellan Readly Express och Propulsion då båda undantagshästarna siktas dit.

Vem av dem som tävlar med ”gummistövlar” i loppet återstår att se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav