Chefen: ”Råder alla att komma till Solvalla...”

Reporter: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Readly Express tackas av på Solvalla i kväll - sportchefen Anders Malmrot utlovar toppkväll.
Foto: TR Bild
Readly Express tackas av på Solvalla i kväll - sportchefen Anders Malmrot utlovar toppkväll.

Superstjärnans avsked till publiken.
Readly Express avtackas på Solvalla i kväll - med eget lopp
– Jag råder alla att komma till banan i kväll, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Trav365. 

I kväll får publiken ytterligare en chans att visa sitt stöd och hylla stjärnhästen Readly Express innan avelskarriären startar.

Solvalla har laddat upp med en späckad tävlingskväll där höjdpunkten naturligtvis är det nyinstiftade loppet Prix Readly Express med 400 000 kronor till vinnaren.

Det är jackpott på V86 med 12 miljoner till en ensam vinnare och storloppet går som V86-7.

–  Vi har en fantastisk kväll här på Valla. Jag råder alla som har möjlighet att komma ut hit och ta del av den. Timo Nurmos och Readly Express ska leda defileringen till lopp 9 (V86-7) som är det helt nya loppet Prix Readly Express. Efteråt selas han av i vinnarcirkeln och alla får en möjlighet att hylla honom, säger han och tillägger:

– Redan klockan 18:00 kommer Readly att bjuda på kaffe och kanebullar för de som befinner sig på E-läktaren. 

”Går knappt att föreställa sig”

Den 26 maj var det tänkt att Readly Express skulle kröna sin karriär med en Elitloppsseger - men hästen blev hovöm inför finalen och tvingades utgå. Kusken Björn Goop var mycket rörd och tackade Solvalla-publiken innan man lämnade banan.

– Ja, den dagen går knappt att föreställa sig med all dramatik som uppstod. Det finns ett oerhört stort stöd och engagemang för den här hästen och nu har alla chansen att hylla honom åter en gång, säger sportchefen. 


Den sjuårige Ready Cash-avkomman sprang under sin karriär in 23 211 565 kronor på sina 37 starter. Han vann bland annat Kriteriet, Derbyt och Prix d’ Amerique. Under hela sin karriär ägdes hästen av Rolf Andersson genom Bro Byggnads AB.

– Rolf sponsrar loppet och han har visat ett stort intresse för den här dagen. Vi talade tidigare om att det behövs ett lopp i matchningen mot kvalen till Svenskt Travderby. Jag hoppas verkligen att denna omgång med V86 och Prix Readly Express blir ett stående inslag i kalendern varje år.

Vem vinner Prix Readly Express?

– Visst ser det upplagt ut för Attraversiamo som var heroisk i Kungapokalen bakom Campo Bahia. Det finns dock några uppstickare och jag vill nämna Viking Brodde och Avant Garde som motbud. 

Kvällen kommer naturligtvis gå i Readly Express tecken - men Solvalla bjuder på en helkväll med flera nya inslag.

– Vi har ett nytt serveringstillstånd där man kan slappna av med en öl på E-läktaren och V86 med en jackpott på 12 miljoner. Det förväntas vara fint väder under kvällen och jag hoppas nu verkligen att så många som möjligt tar chansen att vara på plats, säger Anders Malmrot och tillägger:

– Ny servering med fräsch BBQ-meny samt vår goda högrevsburgare och passande god dryck finns. Allt är sammanslutet med Strögets servering och där finns traditionellt utbud med grill, bar och café. 

”Håller hög klass”

Utöver premiären av storloppet Prix Readly Express så bjuder Solvalla på riktigt fin travsport.

– Ja hela tävlingsdagen håller hög klass och vi har bland annat ett klass II försök till STL, ett försök till Diamantstoet, uttagningslopp i Breeders Course och Icelands lopp – första jubileumstestet, ett lopp för de femåringar som siktar på Jubileumspokalen.

Andreas Örtengren

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN