Strykningen som förändrar miljonloppet

avTrav365

Foto: Malin Albinsson /TR media
Får kretsen kring Nadal Broline jubla på lördag?

På förhand såg det ut som Nadal Broline var vinnaren i spårlottningen. På fredagsmorgonen ändrades förutsättningarna drastiskt.

– Det är klart det är ett minus, säger stjärnkusken Ulf Ohlsson.

Norrbottens Stora Pris avgörs på lördag på Bodentravet. Vinnaren får förutom ära och berömmelse en prischeck på en miljon svenska kronor. Spårlottningen som ägde rum i söndags gav förhandssnacket en extra krydda. De två största favoriterna Propulsion och Nadal Broline fick helt olika förutsättningar. Elitloppstvåan Propulsion fick spår tio i andra ledet bakom startbilen, medan värsta konkurrenten Elitloppstrean Nadal Broline fick perfekta spår två.

”Loppscenariot förändras”

Men på fredagsmorgonen kom beskedet som förändrade hela loppet. En av Daniel Redéns tre hästar i loppet, Sorbet ströks för feber. Det innebär att Nadal Broline nu har fått ett innerspår bakom startbilen, något som påverkar hästen negativt enligt kusken till Nadal Broline Ulf Ohlsson. Han uttalade sig till V65 Direkt på fredagen.

– Det är klart det är lite minus, men samtidigt är spår ett ett bra spår.

Hästens tränare Reijo Liljendahl är inne på samma spår.

– Det är klart att det såg perfekt ut med spår två. Nu när strykningen kom så förändras loppscenariot. Men vi kan inte påverka det, vi får köra från spår ett nu.

”En av världens bästa hästar”

Nadal Broline som gjorde två kanonlopp i försök och final i Elitloppet är inte känd som någon startkatapult.

– Han öppnar lite bättre längre ut i banan, så spår ett är lite minus på det sättet, säger Ulf.

Men både tränare och kusk har inte givit slaget förlorat trots det negativa beskedet som kom imorse.

– Propulsion är en av världens bästa hästar. Vi måste få ett bra lopp och det ska stämma hundraprocentigt under vägen. Då finns chansen till seger, menar Ulf Ohlsson.

Hästen tränare Reijo Liljendahl fortsätter.

– Det är klart Propulsion är bra, men det finns andra bra hästar med i loppet också. Vi måste har lite tur under loppets gång. Men jag tror alltid på chans när Nadal Broline startar.

”Kör barfota runt om”

Till lördagens start så förändrar man lite på Nadal Brolines balans. I Elitloppet gick hästen med tåskor bak. Nu blir det en justering.

– Vi kör barfota runt om. Bodens banunderlag brukar vara väldigt fint så det ska gå bra att köra utan skor. Jag vet inte hur mycket bättre Nadal blir utan skor men vi hade inte ändrat om vi inte trodde på en förbättring, avslutar Reijo Liljendahl.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Elitloppet