Satte alla speldrag – spelade in 150 000 kr

Bjöd på vinnarna i Sportbladet – prickade in alla rätt på V75: ”Alltid kul när man är rätt på det”

avDaniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR BIld
Erik Pettersson satte alla sina ”rubrikhästar” i Sportbladet - drog in tusenlappar till andelsköparna.

Friskt vågat, hälften vunnet.

Experten Erik Pettersson spikade emot favoriterna i tidningstipsen till nyårsaftonens multijackpot på V75 – och fick rätt.

Dessutom satte han sin ”skrällvarning” och spelade in knappt 150 000 kronor på andelsspelen.

– Det blev några tusenlappar i nettovinst för andelsköparna och det är alltid kul när man rätt på det, säger Pettersson.


ANNONS: Här kan du spela med alla Sportbladets travexperter – gå med i laget nu [Extern länk]


I tisdags var det multijackpot på V75 med finalen av Winter Burst.

ATG garanterade 60 miljoner kronor till en ensam vinnare och det rådde spelfeber i trav-Sverige.

Utdelningen blev dock låg, drygt 16 000 kronor på 7 rätt.

Men en som hade potential i sina system för betydligt mer: Sportbladet-experten Erik Pettersson.

I tidningstipsen i Sportbladet spikade han emot favoriten Vikens Fingerprint i V75-1 och storfavoriten 2 Reverend Wine i V75-avslutningen.

Vann överlägset

Analysen: 

”I V75-1 avgörs mycket in i första sväng. Jag går rakt ut på 7 Green Mamba, men det gäller nog att hon är före 3 Key Mom. Om det blir så, som jag tror, så måste det här stoet bli oerhört svårslaget i pik. Kör, Skoglund. Rikard kör även min andra spik i omgången och jag hoppas att han ramar in det här med 11 Linus Boy i V75-7. Hästen är grymt tung i avslutningen och lär älska Axevallas 227 meter långa upplopp. Jag vet att favoriten får ledningen, men Linus är betydlig hårdare och jag är inne på att bara matar ner dessa. Nurmos låter nöjd, jag tvekar inte”

Spiken Green Mamba vann överlägset efter sen lucka och Linus Boy spurtade ner alla till en relativt bekväm seger. Dessutom prickade Pettersson in sin ”luring” Tabasco C.D, med kommentaren: 

8 Tabasco C.D. (V75-2) har varit grymt bra i de två senaste starterna. Nu är läget skräp, men hästen kan öppna fort och Kaj Widell som kör är påställd. Kan mycket väl vinna det här loppet, med olika scenarion och jag måste stormvarna”

När jag lämnade tipsen på måndag eftermiddag var Tabasco C.D. spelad till fyra procent och jag fattade ingenting. Senare på kvällen blev det ridå ner då informationen kom att favoriten Hobby de L’iton skulle strykas. Visserligen ökade ju segerchansen, men då kunde ju ”alla” hitta den här hästen som senare också rusade på spelprocenten…

Tidningssystemet satt klockrent och totalt spelade Pettersson in runt 110 000 kronor på det systemet och varje andelsköpare i systemet ”V75 i sista stund” på ATG:s andelssajt Tillsammans, fick drygt 2 500 kronor.

”Vill ha större vinster”

Erik stod även som spelläggare på systemet ”Sportbladet Jackpot”, där hela travredaktionen är med och filar på systemet, och där blev det också 7 rätt. Enda spiken på det systemet, Linus Boy.

Vinsten per andel: drygt 3 000 kronor.

– Det blev några tusenlappar i nettovinst för andelsköparna och det är alltid kul när man rätt på det. När man får till ranken så bra, som jag fick nu, vill man ju dock ha större vinster. Speciellt en jackpott-omgång.

Hur har reaktionerna varit efteråt?

– Det var så klart många glada inne på Tillsammans-sidan, men jag har även fått mail från tidningsläsare och andelsköpare som är glada och vill tacka. Det är alltid välkommet, att några tar sig tid att komma med positiv respons.


ANNONS: Här kan du spela med alla Sportbladets travexperter – gå med i laget nu [Extern länk]


”När det blir miljonutdelning vill man ta betalt...”

Under onsdagen fortsatte din heta spelform att betala sig. Berätta! 

– Ja, eller jag är mest besviken på mig själv. Det blev 7 rätt på V86 på båda mina andelsspel och mina andelsköpare fick rätt fina vinster, men det var lite svårt att sova i natt, då jag själv tycker att jag borde fått 8 rätt, med spikarna på Ängsborken och min stora idé i omgången Bowling Triple X. Teton Sweet Lindy i V86-4 knäckte mig på båda systemen. Och det var ju inte direkt någon turseger. När det blir miljonutdelning vill man ta betalt. Men det får vänta. Kanske i helgen?

Ja, hur ser V75-omgången ut på Jägersro?

– Jag kan inte säga så mycket än. Jag ska jobba med loppen här under torsdagen och så kommer mina tips i fredagens Sportbladet, då kommer även podden ”Spets & Slut” med mig och Mario Lipovac ut. Så vill man veta vad jag tror och tycker om loppen på Jägers får man hänga med här på sajten.


ANNONS: Här kan du spela med alla Sportbladets travexperter – gå med i laget nu [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav