Hittat en rolig spik som jag tar ställning för

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Bergsåker den 11 januari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Bergsåker den 11 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Jag har hittat en rolig spik som jag tar ställning för, det är Jörgen Westholms fina 8 Remarkable Feet (V75-4). Han har visat hög klass på V75 förut men fick en svacka på sensommaren och fick vila. Han var tillbaka senast i ett långlopp på Solvalla och gick bra som tvåa. Med loppet i kroppen tror jag jag formen är framflyttad och jag håller honom som en av dem bättre hästarna i fältet. Innerspåret i volten tror jag kan bli perfekt, han är snabb ut och har rygg på stallkamraten Rocky Tilly som är spetsfavoriten i loppet. Jag tror han hakar på i ryggen och får han chansen till slut då tror jag han växlar ner detta gäng. Jörgen kan ju även hitta ut tidigare och då visar han vem som är bäst.  

Bortglömda hästen

Kommer i lägsta klassen där det är svårt att inte lyfta fram 6 Huddlestone (V75-5) som verkligen tänt till efter att man kört med rycktussar efter uppehållet. Näst senast såg man verkligen vilket effekt rycktussarna gav, han såg seg ut men när kusken ryckte dom då blev det ruggig fart på honom och han blev tvåa. Senast såg det nästan likadant ut men då avgjorde han till seger. Han öppnar ganska bra och kommer Henrik ner i ett bra slagläge då blir det inte lätt att stå emot när tussarna flyger ur öronen. Han är streckad till 8% i skrivande stund (fredag eftermiddag) men lär vara det dubbla då jag sett att många går på honom. 

Superkusken

Valet denna lördagen var inte svårt, det blir Örjan Kihlström som utses till ”Superkusken” då han kör omgångens största favorit och världsstjärnan Propulsion. Han har utöver honom många betrodda hästar och kör i alla lopp, blir förvånad om han inte tar minst en seger. Går igenom hans chanser här under lite kort.  

6 Hawk Cliff (V75-1) har gjort starka prestationer på slutet och kan få loppet här. Kör dem hårt där fram då kommer Örjan smyga med och kan blåsa ner allt.

3 Hvalstad Odin (V75-2) trodde jag på senast men då svek han och det visade sig att han hade problem med halsen. Saknas det inte för mycket i honom kan han leda detta runt om om Örjan prickar rätt i starten.

10 Propulsion (V75-3) blir givetvis omgångens största favorit och han ska bara vinna detta om Örjan kör för det. Skulle Örjan vara passiv och sitta långt bak i kön för länge då kan han faktiskt förlora. Siktar man på Prix d’Amerique då tror jag Örjan kommer köra och då vinner han detta lätt. 

6 Vincent Chase (V75-4) vann senast men är svår att räkna på. Han kan lägga ner det när han inte orkar och har stannat sista biten många gånger. Man kan tänka på att han vann förra året just denna dag, tycker han ska med om man tar sex-sju hästar.

8 Atlas Vendil (V75-5) har Örjan kört en gång och det resulterade i seger. Han är mycket startsnabb och hittar Örjan ner kan han överraska. 

12 Ava (V75-6) kör Örjan för första gången vilket är ett plus. Hon har varit positiv på slutet men jag tror hon möter för tuffa hästar. Får hon pengar ska man vara nöjda.

7 Odds Indicator (V75-7) höll mycket bra som tvåa V75-finalen senast. Han har utvecklats och skulle favoriten Arch Lane göra bort sig eller inte trampa iväg då kan Örjan köra till ledningen i ett andraskede och därifrån blir han inte lätt att slå. Han ska räknas tidigt bakom favoriten. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 1 Arch Lane (V75-7) som ska tävla med rycktussar för första gången i sin nya regi. Han såg mycket fin ut senast och jag tror han har god chans att ta hand om ledningen från sitt innerspår och blir då svårslagen. 

Förutsättningarna

V75 på Bergsåker och vi får se världsstjärnan Propulsion slipa på formen inför ett Prix d’Amerique som jag hoppas vi får se honom i. Han blir mycket hårt betrodd och har en straffspark framför sig tycker många, jag tror att det är Örjan som bestämmer om det blir seger eller inte genom att köra för det. Omgången i övrigt ser något favoritbetonad ut men jag har hittat ett roligt singelstreck som jag går på och då har jag råd att gardera några av dem klara favoriterna. Det skall vara några plusgrader och jag tror man får en banan där man kan köra utan brodd vilket är viktigt för vissa av hästarna. Lycka till! ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav