Mejla

Carl Wangle

Wangle: Snacka om att gå på knock-out

Publicerad:
Uppdaterad:

Han gick på knock-out och krossade världsstjärnan Propulsion.

Elian Web är i sitt livs form.

Wow, snacka om att klä av storfavoriten.

Jag var inne på att kunde gå.

Tränare och kusk likaså. Det var upplagt för en rejäl kamp och duell mellan Elian Web och Daniel Redéns storstjärna Propulsion.

Normalt sett så skulle ju Propulsion bara vinna. Men bakspår, skor på hovarna och bara ett lopp i kroppen – och en Elian Web som tydligt skulle köras i ledningen.

Så blev det också. Och Propulsion hade inte en chans att utmana.

Elian Web såg ut som en retad tiger och hästen såg ut att älska uppgiften.

Form slår klass. Hatten av för Katja Melkkos travare.

I övrigt: Giuseppe Lubrano stod för en rent ut sagt usel styrning bakom Pacific Face. Vad trodde han egentligen? Att han skulle få överta ledningen? Nej, det var inte bra och Pacific Face slutade bland de sista i mål.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

Elian Web: Wow, vilken insats. Pang till spets, dra i hårt tempo, hålla undan från Propulsion och vinna på segertiden 1.12,4. Att denna insats inte ska belönas med fem plus är bara fel. Han var ruskigt bra och tränaren har verkligen fått till hästen rejält. Nu siktar man nog på Elitloppet och hästen får vara fräsch och fin. Det var underhållning av högsta klass.

Rocky Tilly: Tog sig snabbt ut i andraspår, mycket tack vare Rickard N Skogluns offensiva beslut. Sedan fick duon press men Skoglund skrattade bara åt Hannu Korpi och litade på sin häst. Det blev en överlägsen seger och stora plus. Jörgen Westholms första seger för året på V75.

Abrystir: Gjorde ett riktigt tufft slutvarv och Roger Nilssons stall har aldrig varit bättre. Hästen fick ett lugnt lopp i andraspår men sedan valde Magnus Djuse att styra på. Talangen i sulkyn hade full kontroll på allting och avväpnade enkelt ledarhästen. Det var en stark insats.

Inshallah: Andra raka skrällsegern och vilken avslutning som Johan Brandels travare stod för. Det var blott andra segern i karriären för Brandel på V75. Att vinna från spår 12 över kort distans är alltid bra gjort. Så även nu. I den form som hästen har nu så får vi se upp framöver. Oavsett var hästen startar.

Arch Lane: Som han ser ut, denna häst. Vilket intryck i värmning. Vilken magisk uppsyn i provstart. Han vann helt överlägset och jag håller alla tummar och tår för att han nu kommer må bra efter detta lopp. Hästen har haft problem tidigare och jag tyckte att han föll ur travet tillslut. Det var inte helt fläckfritt. Men kapaciteten är enorm. Som sagt, jag håller alla tummar och tår.

Osen Prinsessa: Spelades nästan till favorit och det var mycket snack och surr om hästen. Kusken kunde enkelt ta hand om ledningen och bestämma tempot. Men hästen kunde inte alls över upploppet och såg sig slagen tidigt. Nja, inga plus. Hon är nog bäst barfota runt om med råge.

avCarl Wangle

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75