”Hela V75-omgångens mest prisvärda häst”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bergsåker • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Remarkable Feet och Jörgen Westholm.

Lördagens V75:a avgörs på Bergsåker.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Mitt V75-drag är kanske hela omgångens mest prisvärda häst, säger Sportbladets Carl Wangle.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Bergsåker med spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.44, fredagen den 10 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

8 Indra’s Secret (V75-6) tycker jag har sett väldigt fin ut i regi Robert Bergh och jag tycker att stoet är huvudet högre än sina konkurrenter. Bergh lär vara medveten om att det bara är galopp som kan ställa till det. Hon bör vinna detta.

1 Arch Lane (V75-7) gillade jag verkligen intrycket på senast som tvåa då han gick i mål med gott om krafter kvar, det i comebacken efter långt uppehåll. Han bör med senaste loppet i kroppen vara bättre nu och jag tror han leder hela vägen.

Miljonrensarna

5 Elian Web (V75-3) tycker jag verkligen har lyft sig ytterligare en nivå på slutet och han känns intressant att dubbla V75-lappen med. Han kommer tidigt sitta i ledningen och kör Örjan Kihlström för sent med Propulsion kan han rinna undan. Nio procent.

Tänk på att...

... Bergsåker har ett väldigt långt upplopp som mäter 200 meter och de flesta hästarna på travbanan i Sundsvall brukar alltid få chansen.

... 4 Doctor Doxey Zenz (V75-1) tycker jag har bra förutsättningar, däremot verkar han inte direkt trivas på Bergsåker. 16 starter på Bergsåker har endast inneburit en seger. Anmärkningsvärt.

... 5 Elian Web (V75-3) har fyra av fyra från tät.

... 3 Staro Mojito (V75-5) var jag ett tag inne på att spika, men jag drog öronen åt mig efter koll i statistikboken. På fem försök har den femårige valacken han aldrig vunnit över aktuell distans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Har vänt och vridit på V75-3, men när 10 Propulsion såg så smidig ut på Romme och allt rapporteras väl från stallet, så har jag svårt se honom torska det här loppet. Procenten lär bli hög, men Örjan Kihlström sitter utvändigt om ledaren när det återstår 1 000 meter av racet. Sedan brottar han ner ledande Elian Web och står emot övriga rätt enkelt. Ett sunt spikförslag i kul omgång!

Miljonrensarna

Jag gillar verkligen 9 Joker C.K. (V75-2) när det, som nu, är 1 600 meter. Innerspåret kan både vara en fälla och helt underbart. Löser det sig det minsta så kommer kusken Rikard N Skoglund att få åka fort över upploppet. Sex procent.

Jag kommer nog att testa att gardera Indra’s Secret (V75-6), när jag spikar Propulsion, och tycker flera är intressanta bakom. Den jag tror mest på: 3 Red Alert W.F.. Hela vägen, Kontio! 13 procent.

Tänk på att...

... förra gången det var V75 på Bergsåker så var det mycket nederbörd och banan var inte på topp. Nu ser Sundsvallsregionen ut att klara sig från nederbörd och det ska vara några grader kallt. Bör bli en bra bana för hästarna att springa på.

... Oscar Berglund låter mycket uppåt angående 1 Arch Lane (V75-7) chanser. Krafter kvar senast, nu kan dessa komma väl till pass.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

5 Elian Web (V75-3) kommer med full form in i loppet och tränaren Katja Melkko är offensiv i snacket och vill ge jättefavoriten Propulsion en match. Jag är inne på samma spår. Här blir det tidig ledning och där trivs Elian Web grymt bra. Även på Bergsåker har hästen sprungit riktigt bra tidigare. Jorma får köra så länge lampan lyser, och jag tror det kan räcka hela vägen. En chansning till nio procent.

Miljonrensarna

Det blir jänkarvagn på 8 Importedfrmdetroit (V75-1) den här gången och han skulle kunna vara en storskräll om övriga kört för hårt mot varande under de inledanden varven av loppet. Sju procent.

V75-5 är ett oerhört stökigt lopp, som kan vinnas av vem som helst egentligen och jag kommer att massgardera. Lyfter dock fram ett roligt bud i 12 Inshallah. Hästen var riktigt bra på Romme. Får speeda nu. Kan gå. Två procent.

Tänk på att...

... omgången körs på Bergsåker. Upploppet är längre än medel och innerspår bakom bilen är en bra position.

... 2 Pacific Face (V75-1) är en pansarvagn. Nu ska hästen eventuellt utrustas med både jänkarvagn och ett helstängt huvudlag. Den senare ändringen är ruggigt intressant. Det kan bli kross...

... stallformen hos stall Bergh inför helgen har varit tveksam.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

8 Indra’s Secret (V75-6) ser ut att ha ett lämpligt lopp framför sig. Jag tror att Bergh kan ta det lugnt från start för att sedan avancera i ett andraskede och ta över ledningen, tror ingen på startvolten kommer ta emot henne. Hon är en tuffing och från spets ska hon inte lägga detta. Senaste starten kan man glömma, hon kom fel på det och Robert slutade köra på henne och siktade hit i stället. Hela vägen Robban!

Miljonrensarna

8 Importedfrmdetroit (V75-1) har varit fin i två raka segar och formen är verkligen på topp. Han var mycket bra den här årstiden i fjol och slog bland annat några av hästarna han möter nu. Han älskar lång distans och kommer få bra position då fältet är litet. Stämmer det för honom har han en fin avslutning att komma med, blir bortglömd i inledningen. Sju procent.

8 Remarkable Feet (V75-4) var tillbaka senast efter paus och gick ett rejält slutvarv som tvåa. Går säkert framåt med loppet i kroppen och från ett spännande läge, men rygg på en snabb stallkamrat kan det lösa sig prefekt. Antingen en resa på innerspår och lucka, eller att Jörgen hittar ut tidigt och blåser till dom. Glöm inte honom i ett öppet lopp. 12 procent.

Tänk på att...

... Bergsåker håller i helgens V75-omgång. Den ser något favoritbetonad ut på förhand men det är just då det kan skrälla.

... vi får se världsstjärnan 10 Propulsion i Gulddivisionen, V75-3. Han blir omgångens stora favorit vilket är förståeligt men skulle Örjan vara passiv då kan 5 Elian Web bli farlig från ledningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

4 Doctor Doxey Zenz (V75-1) har glänst rejält på slutet och med senaste vinsten på näthinnan så går det inte gå emot. Det är bara åtta hästar med i loppet och jag tycker att det är enklare emot den här gången. Mathias Andersson kommer köra till ledningen och sedan undrar jag bara en sak; Hur ska hästen förlora om han är frisk? Bästa spiken.

Miljonrensarna

14 Minelli (V75-2) har vilat men gör nu comeback igen. Det är springspår och Mika Forss hoppar upp i vagnen. Det är spännande emot och det här är en skräll att passa. Hon är snabb ut och jag tror absolut det finns kapacitet för att vinna. Loppet är vidöppet. En procent.

8 Remarkable Feet (V75-4) är kanske hela omgångens mest prisvärda häst. Han satt fast med rubbet kvar senast och spurtade superbra. Jag har följt honom länge och nu kan det vara dags för seger igen. 12 procent men jag gillar verkligen hästen. Pass upp.

Tänk på att...

... 10 Propulsion nog måste vara riktigt bra i V75-3 för att hinna ikapp 5 Elian Web. Jag spelar för favoritfall.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

10 Propulsion (V75-3) tog en enkel seger senast på Romme och han såg riktigt bra ut. Drog inte något roligt startspår men det ska inte hindra honom från att vinna det här loppet.

1 Arch Lane (V75-7) såg lysande ut i sin comeback senast och det låter riktigt bra inför det här loppet. Det blir jänkarvagn på igen och dessutom rycktussar. Blir mycket svårslagen.

Miljonrensarna

9 Infinite Knight (V75-5) gjorde en klart bra insats senast och hon har hittat en växel till på slutet. Har fått ett spännande smygläge den här gången och hon kan spurta till seger. Sex procent.

6 Abrystir (V75-6) har en riktigt bra form och hon var duktig vid segern senast. Hon bör kunna bjuda favoriten på en rejäl match här och att Magnus A Djuse ersätter i sulkyn nu är också klart intressant. Åtta procent.

Tänk på att...

15 Ängsborken (V75-2) har en lurig uppgift den här gången och Jimmy Jonsson ligger lite lågt på förhand.

8 Indra’s Secret (V75-6) verkar stabiliserats men är inte helt att lita på och hon fick ett mycket tufft lopp senast. Storfavorit som garderas.

…Bergsåker har ett utslagsgivande upplopp som mäter 200 meter.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

10 Propulsion (V75-3) var jättefin senast och täta starter nu är positivt.

8 Indra’s Secret (V75-6) inledde med tre raka segrar i nya regin hos Robert Bergh.

Miljonrensarna

9 Joker C.K. (V75-2) är en mycket snabb häst som gynnas av sprinterdistans. Han har visat tidigare att det finns kunnande för att räcka på V75. Sex procent.

2 Radjah d’Inverne (V75-4) är inte sämre än sin stallkamrat 1 Rocky Tilly. Står klart bättre inne i loppet. Formen verkar vara uppåt och ska med på kupongen. Sex procent.

Tänk på att...

... V75-2 är ett spännande lopp över sprinterdistans.

... 2 Fluke (V75-5) har haft tur med spårlottningen men motbud saknas inte.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Trav