Dagens namn: Axel, Axelina
Mats-Eric Nilsson, författare av böckerna "Hemlige kocken" och "Äkta vara", ger Aftonbladets läsare tips på vilken mat som är bra och vilken som bör undvikas. Alla artiklar - om tillsatserna och kemikalierna i maten - hittar du här.
5 MAJ 2009 NYHETER
arrow Få livsmedel är så fulla av tillsatser som butikernas kaffebröd. De fabrikstillverkade bullarna, längderna och mjuka…
28 APR 2009 NYHETER
arrow Gå in på www.aktavara.org .
arrow Att få tag på riktig skinka är inte lätt. I stort sett alla smörgåsskinkor är tumlade och pressade grovhackade köttbitar…
21 APR 2009 NYHETER
arrow Tillsatsdebatten har fått matfabrikanter att rensa bort smakförstärkaren E621 ur sina produkter.
14 APR 2009 NYHETER
arrow Den svenska fabriksköttbullen är numera fri från smakförstärkaren E621.
7 APR 2009 NYHETER
arrow Den som är ute efter fisk bör undvika fiskpinnar och andra liknande produkter.
31 MAR 2009 NYHETER
arrow check MEST KÖTT! 1. Bland de större tillverkarnas produkter är det Icas extra fina falukorv som innehåller mest kött.
arrow Bara omkring hälften av innehållet i en billigare falukorv är kött. Och vilket slags kött det handlar om hemlighåller de…
17 MAR 2009 NYHETER
arrow Mats-Eric Nilssons tips för att undvika glassbluffen 1. Det är inte lätt att hitta riktig glass som tillverkas i större…
10 MAR 2009 NYHETER
arrow I dag chattade Mats-Eric Nilsson, matskribent i Svenska Dagbladet och författare till böckerna "Den hemlige kocken" och…
arrow Det går förstås inte att ställa krav på maten om man inte vet vad som finns i den och vad som är onödigt.
arrow Trots att det finns så många olika brödsorter i en vanlig livsmedelsbutik är det svårt att hitta något som är bakat…
1