Lånar ut husvagnen gratis – till behövande familjer

avJonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jessica Wendel, 42, vet hur det är att inte ha råd att åka på semester med sina barn. Därför gjorde det extra ont att se husvagnen stå tom på gården en hel säsong.

– Så jag bestämde mig för att låna ut den till behövande familjer helt gratis, säger hon.

1 av 6 | Foto: Privat
Hasse, Jessica och Ida lånar ut sin husvagn till behövande familjer.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

I år skulle det inte bli någon semester för Jessica Wendel och hennes familj, därav skulle deras husvagn stå tom hela säsongen.

– Vi har sovit i den två gånger. Jag tyckte det var onödigt att den skulle stå tom, så jag bestämde mig för att låna ut den till behövande familjer, helt gratis.

Jessica vandrade ut i hästhagen och delade av ett område där det var som vackrast och placerade husvagnen där.

– Vi ställde dit utemöbler, en studsmatta, en rutschkana och lite leksaker. Sedan skrev jag ett inlägg på Facebook och frågade om det var någon som ville komma hit.

Oväntat många familjer hörde av sig.

– Jag brukar åka och hämta dem vid tågstation, men har de inte råd att ta sig hit har vi faktiskt betalat deras biljetter också. De blir alltid så lyckliga. Barnen får ta plats, rida och kela med de andra djuren samt plocka färska ägg varenda morgon, säger hon och fortsätter:

– Det enda de behöver ha med sig är sängkläder och mat. Och har de inte råd med det så finns det mat i vår frys.

”Alla får komma hit”

Men det är inte första gången Jessica bjuder hem för henne helt okända människor till gården, för två år sedan startade hon projektet Änglagård give and get.

– Jag vet hur det är att leva i utsatthet, inte ha råd eller leva med psykisk ohälsa. Vi har bjudit hem människor till oss på julafton, folk som vi inte känner som inte har råd att fira. Ibland åker vi och lämnar födelsedagspresenter till barn vars föräldrar inte har möjlighet att köpa några. Tanken är att alla ska få komma hit och då ska det ske under samma förutsättningar.

Hittills är det elva familjer som har tagit del av familjen Wendels husvagn.

– Jag ser hur mycket det betyder för människor. En kvinna började gråta, jag frågade om hon var ledsen, men hon var bara lycklig. Det är fantastiskt att se och känna andra människors lycka. Vi har fått en sådan otrolig respons.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Familj

Semester