Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Vem vill du nominera till Årets kämpe för flickor?

avHelena Mastberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Just nu letar Svenska Hjältar och Plan International Sverige efter hjältar som kämpar för flickor – i Sverige eller världen.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

Varje sekund, runt om i hela världen, ser vi hur flickors drömmar och möjligheter hotas. Många flickor får inte gå i skolan, de tvingas gifta sig unga, utsätts för våld och många får barn medan de själva är barn. I Sverige drabbas flickor dagligen av sexuella övergrepp, nättrakasserier och mobbning. Dessa brott mot flickors rättigheter sker ofta i det tysta och många flickor saknar en röst i samhället.

Därför behöver vi nu DIN hjälp att hitta Årets kämpe för flickor. Vi söker en svensk person som har bidragit till en positiv förändring för flickor i Sverige eller i världen. Någon som slåss för flickors rättigheter och lika villkor på hemmaplan eller som kämpar för flickor i utsatta länder.

Nomineringen bygger på den personlig insatsen och drivkraften att vilja göra världen till en bättre plats. En man eller kvinna, pojke eller flicka som kämpar för alla människors lika rättigheter!

Nominera din hjälte i dag! 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM