Dagens namn: Markus
Det senaste om Fransk mat. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Fransk mat på Aftonbladet.se.
clock 1 h
arrow Det ska höras när de tunna potatisstrimlorna landar på tallriken.
arrow Mia Öhrn ger sina bästa tips och recept.
arrow Körsbärspudding – eller ”Clafoutis aux cerises” på franska – är en populär och lättgjord dessert.
clock 45 min
arrow Smöret till kakorna bryns för att få extra mycket smak, något som på franska kallas för beurre noisette.
clock 30 min
arrow Goda croissanter som fylls med mandelkräm.
arrow Pasta och hummer passar fantastiskt gott ihop. Spara hela klor till uppläggningen.
clock 2 h 30 min
arrow Den franska klassikern Tarte Bourdaloue serveras gärna med grädde.
arrow Fransmännens lyxiga variant av ugnspannkaka med mandel och körsbär.
clock 1 h 20 min
arrow Vik in kanterna så det ser rustikt och hembakat ut.
arrow Det här är riktigt smaskigt. Hallon och lakrits gifter sig perfekt med varandra.
clock 15 min
arrow Servera tonfisksalladen på ett nytt sätt som i Nice.
arrow Tårtornas tårta signerad kakdrottningen Birgitta Rasmusson.
arrow Laga bakad kålrot med mixat torrt bröd, hollandaise och salami.
arrow Man kan kalla dem för riktigt lyxiga svampmackor om man vill.
arrow Biff måste inte betyda nötkött. Här är i stället fantastiskt goda grönsaksbiffar med smakrika tillbehör som gör att…
clock 40 min
arrow En kyld rosé till det här så sitter du i Provence. Glöm inte solglasögonen.
arrow Enkel och perfekt att göra i förväg. Servera med färska bär och en klick grädde.
arrow Ett perfekt tillbehör till grillat men passar även bra att servera på påskbordet eller till midsommarlunchen.
arrow En näve vitlöksdoftande och knapriga krutonger på salladen eller soppan passar alltid bra.
clock 2 h
arrow Imponerar vid nästa fika med utsökta små macarons.
arrow En suverän helgrätt med matig portabellosvamp.
clock 2 h 10 min
arrow Kalvfond, rött vin och balsamvinäger ger smak till den goda grytan.
clock 3 h
arrow En tarte med tre olika smaksättningar: kola len som sammet, vaniljkräm piffad med citron, krämig choklad med lakrits.
arrow Lamm är verkligen en höjdare på grillen, och kan varieras i oändlighet.
arrow Det brynta smöret och kavringen ger ytterligare fyllighet och den där knäckiga tonen
arrow Moules marinières är förmodligen Frankrikes mest kända musselrätt. Den här rätten är en variant på klassikern, där man…
1
2
>