Dietistens val
Uppdaterad 2017-03-08 | Publicerad 2017-02-20
Här hittar du veckans utvalda meny med tips och råd från vår dietist Josefine Jonasson.
Frukost: 303 kcal per portion
1 Skiva danskt rågbröd
2 skivor rökt kalkon
1 msk Philadelphia light
Röd paprika
1 kokt ägg
1 apelsin
Kaffe/te
Dietistens kommentar: Riktigt grovt bröd ger bra tuggmotstånd och mättnad och med dubbla skivor kalkonn och kokt ägg blir proteinmängden bra. En apelsin ger fina vitaminer.
Lunch:
Omelett i micron 202 kcal
Dietistens kommentar: PÅ helgen eller i en stressig vardag är det lätt att lunchen bortprioriteras. En omelett i micron hinner alla. Komplettera med en skiva käckebröd och ett par morätter så är du i hamn. Snabbt och lätt.
Middag:
Thaifiskbiffar 425 kcal per portion.
Dietistens kommentar:
Istället för att frestas av hämtmat från Thairestaurangen kan man göra sin egen thaimat. Bra fiskfett och fräscha ingredienser gör denna maten så mycket bättre.
Mellanmål:
Ett äpple. Ät det under dagen eller dela det i klyftor och ät det som snacks på kvällen. 70 kcal.
Kvällssnacks:
En halvliter popcorn ger både mättnad och lite "plockande" på kvällen utan att ge för mycket kalorier. 65 kcal.