Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

Av Nina Kindbro

(4)

Vad tycker du?

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

Det viktigaste är naturligtvis hur en rätt smakar! Men det är inget minus om den är fantastiskt snygg också. Här kommer en tårta som har allt. Den är snygg, god och är laddad med massor av härliga jordgubbar.

 Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

Ingredienser

Tårtbotten

  • 6 Ägg
  • 1,25 dlSocker
  • 1,5 dlVetemjöl
  • 1,25 dlPotatismjöl
  • 1 tskBakpulver
  • Solrosolja, eller majsolja (för smörjning av bakform)

Citronkräm

  • 1 citron
  • 1 dlvispgrädde
  • 4 äggulor
  • 4 mskströsocker
  • 4 mskVetemjöl
  • 5 dlmjölk, 3%
  • 1 mskCitronsaft
  • 1 tskVaniljsocker

Jordgubbslag

  • 1,5 lJordgubbar, färska (750 g)
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlstrega eller fruktlikör

Dekoration

  • 2 dltårtsmulor, se nedan
  • 5 dlvispgrädde
  • 200 gSavoiardikex

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.